Quantcast
Το άρθρο του Βρετανού ΥΠΕΞ για το Brexit που "άναψε φωτιές" - enikonomia.gr
share

Το άρθρο του Βρετανού ΥΠΕΞ για το Brexit που “άναψε φωτιές”

δημοσιεύτηκε:

“Ρήγμα” διαπιστώνουν μέλη της βρετανικής κυβέρνησης αλλά και πολιτικοί αναλυτές ανάμεσα στην πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι και τον υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.

Το άρθρο του 4.300 λέξεων στην “Daily Telegraph” μέσω του οποίου παρουσίασε το σχέδιό του για ένα “ένδοξο” Brexit, όπως το χαρακτηρίζει, προκάλεσε οργή σε συναδέλφους του, ενώ ενίσχυσε τα σενάρια ότι μπορεί και να διεκδικήσει την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος από την Τερέζα Μέι.

Πολλοί εξ αυτών δυσαρεστήθηκαν με τη χρονική στιγμή που επέλεξε για το άρθρο αυτό, μία ημέρα μετά τη βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου, αλλά και πριν από την ομιλία Μέι στη Φλωρεντία.

Σύμφωνα με το άρθρο του Τζόνσον “η Βρετανία δεν θα πληρώσει για να έχει πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές στο μέλλον. Μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ, η χώρα θα πρέπει να δανειστεί για να επενδύσει στις υποδομές, να μεταρρυθμίσει τον φορολογικό κώδικα και να θέσει τα όρια της μετανάστευσης στο επίπεδο που θεωρεί η ίδια σωστό. Επαναλαμβάνει επίσης τον αμφιλεγόμενο ισχυρισμό του, ότι η κυβέρνηση θα γλιτώνει 350 εκατομμύρια λίρες εβδομαδιαίως (περίπου 450 εκ. ευρώ) μετά το Brexit, χρήματα που θα μπορούσαν να επενδυθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

“Φίλοι μου, πρέπει να αναφέρω ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δυστυχώς υποτιμούν αυτή τη χώρα. Πιστεύουν ότι το Brexit δεν θα συμβεί. Είμαι εδώ για να σας πω ότι αυτή η χώρα θα επιτύχει το νέο, εθνικό εγχείρημά της και θα επιτύχουμε σθεναρά. Έχουμε λαμπρό μέλλον”, γράφει ο Τζόνσον στο άρθρο του στην εφημερίδα Daily Telegraph.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.