Quantcast
5,3 εκατ. ευρώ για την προσωπική συλλογή της 'Οντρεϊ Χέπμπορν - enikonomia.gr
share

5,3 εκατ. ευρώ για την προσωπική συλλογή της ‘Οντρεϊ Χέπμπορν

δημοσιεύτηκε:


Το συνολικό ποσό των 5,3 εκατομμυρίων ευρώ συγκεντρώθηκε από την πώληση προσωπικής συλλογής της θρυλικής ηθοποιού Όντρεϊ Χέπμπορν. Περισσότερες από 600.000 στερλίνες δόθηκαν κατά τη δημοπρασία του οίκου Christie’s για το πρότυπο σενάριο της ταινίας «Πρόγευμα στο Τίφανις». Η δημοπρασία, η οποία αποφασίστηκε από τα παιδιά της ηθοποιού, θα συνεχιστεί μέσω Διαδικτύου έως τις 4 Οκτωβρίου μετά τη φυσική πώληση που διήρκησε σχεδόν 10 ώρες.

Δημοπρατήθηκαν περίπου 500 προσωπικά αντικείμενα που ανήκαν στη Βρετανίδα ηθοποιό, η οποία είχε γεννηθεί στο Βέλγιο από πατέρα τραπεζίτη και μητέρα μέλος της ολλανδικής αριστοκρατίας. Μεταξύ των αντικειμένων που δημοπρατήθηκαν, ξεχωρίζει η βαλίτσα με την οποία φέρεται να αποβιβάστηκε η Χέπμπορν στο Λονδίνο το 1948 για να δοκιμάσει την τύχη της ως ηθοποιός και τα πρωτότυπα σενάρια στα οποία υπήρχαν τα ιδιόχειρα σχόλιά της.

Η γκαρνταρόμπα της ηθοποιού, που διακρινόταν για την κομψότητά της, ήταν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τα μαύρα φορέματά της, τις πολύχρωμες μπαλαρίνες, τα φουλάρια της και τα γυαλιά ηλίου.

Η οικογένεια της ηθοποιού κράτησε διάφορα προσωπικά της αντικείμενα, όπως τα βραβεία της και κυρίως το ‘Οσκαρ που απέσπασε το 1954 για την ερμηνεία της στην ταινία “Roman Holiday” (“Διακοπές στη Ρώμη”).


Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.