Quantcast
Γερμανία: «Καλή και εποικοδομητική» η συνάντηση των τριών αρχηγών - enikonomia.gr
share

Γερμανία: «Καλή και εποικοδομητική» η συνάντηση των τριών αρχηγών

δημοσιεύτηκε:

«Καλή και εποικοδομητική» χαρακτήρισαν την πρώτη τους συνάντηση αργά το βράδυ της Δευτέρας οι αρχηγοί των τριών δυνητικών κυβερνητικών εταίρων, η Άγγελα Μέρκελ (CDU), Χορστ Ζεεχόφερ (CSU) και Μάρτιν Σουλτς (SPD), τονίζοντας την πρόθεσή τους να προχωρήσουν γρήγορα στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την συγκρότηση «μεγάλου συνασπισμού» και την κατάρτιση κυβερνητικού προγράμματος.

Τα εσωκομματικά προβλήματα στο SPD ωστόσο φαίνεται να καθυστερούν την διαδικασία.

Ο κ. Σουλτς προσερχόμενος στην συνάντηση δήλωσε ότι το κόμμα του θα διαπραγματευτεί με στόχο η Γερμανία να αποκτήσει μια κυβέρνηση η οποία «θα βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων στη χώρα». Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, «το θέμα είναι να ανταποκριθούμε στις διεθνείς υποχρεώσεις της Γερμανίας με το βλέμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ενότητα της Ευρώπης».

Το κόμμα του, ωστόσο, δεν είναι έτοιμο να αρχίσει την διαπραγμάτευση, καθώς, όπως ζήτησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα, πρέπει προηγουμένως να διευκρινιστεί σε ποια βάση, με ποια δομή και με ποια πρόσωπα θα εκπροσωπηθεί στις συνομιλίες.

Αύριο Τετάρτη θα γίνει μια πρώτη συνάντηση προετοιμασίας των αντιπροσωπειών των CDU και CSU, ενώ η εσωκομματική διαβούλευση στο SPD θα λάβει χώρα την Πέμπτη, γεγονός που καθιστά αμφίβολη την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων εντός της εβδομάδας. «Το νωρίτερο στο τέλος της εβδομάδας», θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, αναφέρει επικαλούμενη πληροφορίες της η εφημερίδα Bild.

Στο μεταξύ στελέχη της Χριστιανικής Ένωσης έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι η διαπραγμάτευση θα γίνει στη βάση του κειμένου που προέκυψε από τις διερευνητικές συνομιλίες και δεν προβλέπεται καμιά επαναδιαπραγμάτευση ήδη συμφωνηθεισών πολιτικών. «Δεν μπορεί κανείς να θέτει εκ νέου υπό αμφισβήτηση κάτι που έχει ήδη συμφωνηθεί», τόνισε στην Bild ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν (CSU), ενώ η πρωθυπουργός του Ζάαρλαντ, η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ (CDU), προειδοποίησε ότι «όποιος προσπαθήσει τώρα να διαλύσει μεμονωμένα σημεία, θα διαλύσει ολόκληρο το πακέτο».

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.