Quantcast
Τέλος η ομηρία σε σούπερ μάρκετ της Γαλλίας - Νεκρός ο τζιχαντιστής που σκότωσε τρία άτομα - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τέλος η ομηρία σε σούπερ μάρκετ της Γαλλίας – Νεκρός ο τζιχαντιστής που σκότωσε τρία άτομα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών έπεσε ο άνδρας που έσπειρε τον τρόμο στη Νότια Γαλλία, σκοτώνοντας συνολικά τρεις ανθρώπους. Ο δράστης, που δήλωσε μαχητής του Ισλαμικού Κράτους, είχε ταμπουρωθεί σεσούπερ μάρκετ στην πόλη Τρεμπ, κρατώντας ομήρους τουλάχιστον οκτώ άτομα, ενώ νωρίτερα είχε τραυματίσει αστυνομικό και είχε κλέψει ένα αυτοκίνητο, τραυματίζοντας θανάσιμα τον οδηγό.

Την “εξουδετέρωση” του ενόπλου επιβεβαίωσε στο στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Συνολικά, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον τρεις τραυματίστηκαν σε τρία ξεχωριστά περιστατικά τα οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει στο σύνολό τους ως τρομοκρατική ενέργεια. Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα και τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ύποπτος έκλεψε αρχικά ένα αυτοκίνητο στην Καρκασόν σκοτώνοντας έναν επιβάτη και τραυματίζοντας τον οδηγό και στη συνέχεια πυροβόλησε κατά τεσσάρων αστυνομικών της ομάδας CRS που έκαναν τζόκινγκ στην ίδια περιοχή, τραυματίζοντας στον ώμο έναν εξ αυτών. Ακολούθησε καταδίωξη, με τον δράστη να εισβάλλει στο σούπερ μάρκετ Super U στην πόλη Τρεμπ, που βρίσκεται 10χλμ από την Καρκασόν. Κατά την ομηρία στο σούπερ μάρκετ, ο δράστης σκότωσε δύο ανθρώπους, τον κρεοπώλη του καταστήματος και έναν πελάτη. Τοπικά ΜΜΕ πάντως, όπως η εφημερίδα La depeche κάνουν λόγο για 17 τραυματίες.

Το προφίλ του δράστη
Ένας Μαροκινός, ηλικίας περίπου 30 ετών, που παρακολουθείτο από τις Αρχές για τη μεταστροφή του στον ριζοσπαστικό ισλαμισμό, φέρεται να είναι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο δράστης της ομηρίας σε σουπερμάρκετ στην Τρεμπ.. Όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, το όνομά του είναι Redouane Lakdim και θεωρείται πως έδρασε “μόνος” του.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ ο δράστης δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Depeche, φώναζε μέσα στο σούπερ μάρκετ Αλλάχ ου Ακμπάρ, δηλαδή στα αραβικά “ο Θεός είναι μεγάλος”. Στη συνέχεια, φέρεται να είπε: “Είστε έτοιμοι να βομβαρδίσετε τη Συρία, θα πεθάνετε”.

Τα γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν επίσης ότι ο δράστης της ομηρίας ζήτησε την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του μακελάρη των επιθέσεων στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015. Ο Αμπντεσλάμ είναι ο κύριος επιζών ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

Τρομοκρατική επίθεση “βλέπουν” οι αρχές

Οι γαλλικές αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατικό συμβάν και ενδεικτικό είναι ότι την έρευνα έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας.

Όλα δείχνουν ότι «πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε πριν από λίγο ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, αναφερόμενος στο περιστατικό με την ομηρία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ.

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός είπε πως ένας αστυνομικός τραυματίστηκε αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Αρνήθηκε να δώσει τελικό απολογισμό. Είπε ότι η υπόθεση δεν έχει λήξει.

Δείτε live εικόνα από το σημείο

Πηγή ΦΩΤΟ : DDM, Rafik Benbagdad, Twitter
Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.