Quantcast
Αργεντινή: Κοντά σε συμφωνία με το ΔΝΤ για την οικονομική στήριξή της - enikonomia.gr
share

Αργεντινή: Κοντά σε συμφωνία με το ΔΝΤ για την οικονομική στήριξή της

δημοσιεύτηκε:

Οι συνομιλίες μεταξύ Αργεντινής και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με αντικείμενο την παροχή οικονομικής βοήθειας στη χώρα, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, είπε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Ταμείου, υπογραμμίζοντας ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του ΔΝΤ ενδέχεται να συγκληθεί σύντομα.

«Οι συνομιλίες εξελίσσονται καλά και έχουν προχωρήσει» δήλωσε ο Τζέρι Ράις, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

«Έχουμε καταγράψει μεγάλη πρόοδο, σε βαθμό τέτοιο που αναμένω ότι η Εκτελεστική Επιτροπή θα συγκληθεί σύντομα» ενόψει μιας συμφωνίας, πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Τζέρι Ράις σημείωσε ότι η γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι θα συναντηθούν στο Σαρλεβουά (Κεμπέκ) με την ευκαιρία της Συνόδου της G7.

Ερωτηθείς εάν η συμφωνία είναι σε τεχνικό επίπεδο έτοιμη, όμως αναμένεται το πολιτικό πράσινο φως, ο εκπρόσωπος απάντησε:

«Μια συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί όσο δεν ανακοινώνεται».

«Θα πρέπει επομένως να περιμένουμε την ολοκλήρωση των συζητήσεων», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών Νικολάς Ντουχόβνε δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση της Αργεντινής είναι πολύ κοντά σε μια συμφωνία χρηματοδότησης με το ΔΝΤ και αναμένονται νέα εντός των επόμενων ωρών.

«Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα γίνει σήμερα, αλλά μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ κοντά» είπε ο υπουργός σε δημοσιογράφους.

«Εργαζόμαστε στις τελικές λεπτομέρειες και ελπίζουμε ότι θα καταλήξουμε τις επόμενες ώρες».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.