Quantcast
ΔΝΤ: Χαμηλότεροι οι ρυθμοί ανάπτυξης στο μέλλον - Δυσκολία μείωσης χρεών - enikonomia.gr
share

ΔΝΤ: Χαμηλότεροι οι ρυθμοί ανάπτυξης στο μέλλον – Δυσκολία μείωσης χρεών

δημοσιεύτηκε:

 Ο ρυθμός ανάπτυξης των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου θα διατηρηθεί για πολλά χρόνια σε χαμηλά επίπεδα, με συνέπεια να γίνει πιο δύσκολη η μείωση των κρατικών και επιχειρηματικών χρεών, προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το συμπέρασμα αυτό, που καταγράφεται στην εξαμηνιαία έκθεση του ΔΝΤ (World Economic Outlook), σημαίνει ότι το βιοτικό επίπεδο – ιδιαίτερα στον αναπτυσσόμενο κόσμο – μπορεί να αυξηθεί βραδύτερα απ’ ότι πριν από το 2008.

Οι διαπιστώσεις του ΔΝΤ σημαίνουν επίσης ότι η τελευταία παγκόσμια οικονομική κρίση ήταν χειρότερη από προηγούμενες αναταραχές και μπορεί να επιφέρει μόνιμα χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης.Οι αιτίες της επιβράδυνσης του δυνητικού ρυθμού ανάπτυξης ανάγονται, σύμφωνα με το Ταμείο, και σε άλλες αιτίες, όπως η γήρανση του πληθυσμού και η επιβράδυνση της παραγωγικότητας στις αναδυόμενες αγορές. 

 Ο ρυθμός ανάπτυξης των πλούσιων οικονομιών προβλέπεται στο 1,6% ετησίως από το 2015 έως το 2020, που είναι οριακά υψηλότερος από τα τελευταία έξι χρόνια, αλλά σημαντικά χαμηλότερος από τους ρυθμούς πριν από την κρίση, οι οποίοι έφθαναν στο 2,25% ετησίως. 

 

Πηγή: Financial Times

 

 

 

Emerging markets will find it harder to rebuild budget surpluses, which are essential to boosting government spending and cutting taxes during future slowdowns

The slowdown for emerging markets is set to be even sharper. Potential output, which continued to expand in the run-up to the crisis, is set to decline from 6.5 per cent a year between 2008 and 2014 to 5.2 per cent in the next five years.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.