Quantcast
Διαδήλωση Ούγγρων κατά του Όρμπαν - enikonomia.gr
share

Διαδήλωση Ούγγρων κατά του Όρμπαν

δημοσιεύτηκε:

Περίπου 1.000 Ούγγροι διαμαρτυρήθηκαν σήμερα, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, κατά του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν ,σε πορεία υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οργάνωσαν τα κόμματα της αριστερής αντιπολίτευσης, ζητώντας από την κυβέρνηση να σεβασθεί τα δημοκρατικά δικαιώματα και άλλες αξίες της ΕΕ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την Τετάρτη υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Ουγγαρία για παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων για τη δημοκρατία, τα πολιτικά δικαιώματα και τη διαφθορά σε μία πρωτοφανή κίνηση που άφησε τον Όρμπαν απομονωμένο από κάποιους ισχυρούς συμμάχους του στην Ευρωβουλή.

Η Ουγγαρία δήλωσε ότι θα αναζητήσει νομικούς τρόπους για να προσβάλει την απόφαση. Ωστόσο, η χώρα είναι απίθανο να αποκλεισθεί από τις ψηφοφορίες στην ΕΕ, καθώς η Πολωνία και η Τσεχία έχουν δηλώσει ότι θα υποστηρίξουν τον Όρμπαν και θα θέσουν βέτο σε οποιαδήποτε κύρωση κατά της Ουγγαρίας.

«Η Ευρώπη μάς συμπαραστάθηκε, τώρα είναι η σειρά μας», ανέφεραν οι οργανωτές της πορείας στη σελίδα τους στο Facebook. Κατά την πορεία, οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες τη Ουγγαρίας και της ΕΕ.

Μετά την άνοδό του στην εξουσία το 2010, ο Όρμπαν χρησιμοποίησε την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να ασκεί πίεση στα δικαστήρια, τα μέσα ενημέρωσης και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις με τρόπους που οι αντίπαλοί του θεωρούν ότι παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ. Είναι, επίσης, από τους πιο ένθερμους αντιπάλους των μεταναστευτικών πολιτικών της ΕΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.