Quantcast
Λευκός Οίκος: Να υπάρξει συντεταγμένη λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Λευκός Οίκος: Να υπάρξει συντεταγμένη λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Να υπάρξει συντεταγμένη λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας ζητά, με ηχηρή παρέμβασή του, ο Λευκός Οίκος.

Όπως τόνισε, είναι προς το συμφέρον της διεθνούς και της αμερικανικής οικονομίας η Ελλάδα να βρει μια συντεταγμένη λύση στα οικονομικά της ζητήματα.

«Η διεθνής οικονομία και σίγουρα η αμερικανική οικονομία θα επωφεληθούν από μια ήρεμη επίλυση των προκλήσεων αυτών και έχουμε κάνει πολλά βήματα για να προσπαθήσουμε να ενθαρρύνουμε και να καλλιεργήσουμε ένα τέτοιο είδος λύσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Υπενθυμίζεται ότι Βαρουφάκης και Λιου θα έχουν συνάντηση την Παρασκευή 17 Απριλίου στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο των εργασιών της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

“Θα είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθώ με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, παρότι έχω μιλήσει ήδη μαζί του στο τηλέφωνο. Το μήνυμά μου θα είναι ίδιο με αυτό που μετέφερα δια τηλεφώνου”, είπε χαρακτηριστικά, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

«Ο Τζακ Λιου θα ασκήσει πιέσεις στον Γ. Βαρουφάκη να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας», αποκαλύπτει ο Αμερικανός αξιωματούχος.

«Είναι επιτακτική ανάγκη για τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους να καταλήξουν σε λύση σύντομα» δήλωσε επίσης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.