Quantcast
Η Μέι παρουσιάζει το "plan B" για το Brexit - enikonomia.gr
share

Η Μέι παρουσιάζει το “plan B” για το Brexit

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα, Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου αναμένεται να παρουσιάσει η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων το δεύτερο σχέδιό της για το Brexit, μετά την διακοπή της προσπάθειάς της να βρεθεί συναίνεση για την συμφωνία αποχώρησης χώρας από την ΕΕ μέσα από τις διακομματικές συνομιλίες.

Υπενθυμίζεται ότι, την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου, η κ. Μει είχε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη του υπουργικού της Συμβουλίου από την κατοικία της στο Τσέκερς, κατά την οποία έκανε γνωστό ότι θα προσπαθήσει εκ νέου να βρει αποδεκτές αλλαγές όσον αφορά στη διευθέτηση του backstop, χωρίς να επεκταθεί αναλυτικά σε λεπτομέρειες.

Πάντως, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, το ευρύτερο σκεπτικό είναι να φέρει σε συμφωνία τους βουλευτές του κόμματος της – και να προσπαθήσει να κρατήσει την συνοχή των Τόρις – αλλά και το μικρό βορειο-ιρλανδικό κόμμα DUP, που στηρίζει τους Συντηρητικούς στο κοινοβούλιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η Μέι δεν πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα στο κοινοβούλιο καμία ουσιαστική αλλαγή ως δεύτερο σχέδιο για το Brexit, αλλά θα προσπαθήσει να καθησυχάσει τους ευρωσκεπτικιστές για το ιρλανδικό σύνορο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.