Quantcast
Στη... γραμμή Ισπανίας και Γαλλίας η Γερμανία για τη Βενεζουέλα - enikonomia.gr
share

Στη… γραμμή Ισπανίας και Γαλλίας η Γερμανία για τη Βενεζουέλα

δημοσιεύτηκε:

Η Γερμανία είναι έτοιμη σήμερα να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας, εάν δεν προκηρυχθούν μέσα στις επόμενες 8 ημέρες εκλογές στη χώρα.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης μέσω του Twitter.Είχε προηγηθεί ανάλογο μήνυμα, επίσης στο Twitter, του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ είχε πει ότι “αν δεν προκηρυχθούν δίκαιες, ελεύθερες και διαφανείς εκλογές στη Βενεζουέλα” η χώρα του θα αναγνωρίσει ως πρόεδρο τον Γκουαϊδό ώστε ο τελευταίος να προκηρύξει αυτές τις εκλογές.

“Δεν επιδιώκουμε να εγκαταστήσουμε ή να ανατρέψουμε κυβερνήσεις στη Βενεζουέλα, θέλουμε δημοκρατία και ελεύθερες εκλογές”, συμπλήρωσε ο Σάντσεθ.

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν ήδη αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος και ορκίστηκε την περασμένη Τετάρτη, ενώπιον πλήθους διαδηλωτών.

Η Ρωσία έχει εκφράσει τη στήριξή της στον Μαδούρο ενώ η Κίνα καταγγέλλει τις “εξωτερικές παρεμβάσεις” στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.