Quantcast
Η Ιταλία στον Νέο Δρόμο του Μεταξιού - Ποιοι δεν βλέπουν με... καλό μάτι την προσέγγισή της με την Κίνα - enikonomia.gr
share

Η Ιταλία στον Νέο Δρόμο του Μεταξιού – Ποιοι δεν βλέπουν με… καλό μάτι την προσέγγισή της με την Κίνα

δημοσιεύτηκε:

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας της Ιταλίας με την Κίνα περιέχει τριάντα συμφωνίες με ιδιαίτερη έμφαση στο εμπόριο και στις νέες τεχνολογίες. Ο Νέος Δρόμος του Μεταξιού αναμένεται να φέρει πιο κοντά την Ρώμη και το Πεκίνο, αν και προς το παρόν, μένει εκτός της όλης αυτής σύμπραξης η νέα γενιά συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας 5G.

Θα αυξηθεί η μεταφορά εμπορευμάτων ιδίως στα λιμάνια της Γένοβας και της Τεργέστης. Θα στηριχθούν οι ιταλικές εξαγωγές στην Κίνα και η συνεργασία αυτή, δε θα επεκταθεί και ακόμα και στον τομέα του ποδοσφαίρου με δυνατότητα διεξαγωγής ορισμένων αγώνων του ιταλικού πρωταθλήματος σε κινεζικές πόλεις.

500 άτομα συνοδεύουν τον Κινέζο πρόεδρο


«Σεβόμαστε όλους τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και οι Βρυξέλλες δεν πρέπει να ανησυχούν», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε. Ανάλογο μήνυμα εστάλη και προς την αμερικανική κυβέρνηση, που δεν φαίνεται ενθουσιασμένη με την σύσφιξη σχέσεων που πέτυχε ο Σι Τζινπίγκ. O Ιταλός Πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα θεωρεί ότι με την συνεργασία αυτή «μπορεί να ενισχυθεί και η προστασία του περιβάλλοντος και «ότι η Νέα Οδός του Μεταξιού, μπορεί να μετατραπεί σε νέα οδό της γνώσης». Ενδεικτικό ότι ο Κινέζος πρόεδρος ήρθε στην Ιταλία με αποστολή 500 ατόμων.

Τα Πέντε Αστέρια υποστήριξαν με ενθουσιασμό την υπογραφή της συμφωνίας, αλλά η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι τόνισε ότι «η Ιταλία δεν θα πρέπει να κάνει καμία, απολύτως, στρατηγική υποχώρηση». Από την πλευρά της η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος κατηγορεί τον Κόντε ότι με την κίνηση αυτή θέλει να απομονώσει την χώρα από τους σημαντικότερους εταίρους της. H κυβέρνηση της Ρώμης, πάντως, υπενθυμίζει ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπέγραψαν πρόσφατα αντίστοιχες συμφωνίες με το Πεκίνο.


Πηγή: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.