Quantcast
Λευκός Οίκος: Καμία ύφεση δεν υπάρχει στον ορίζοντα - enikonomia.gr
share

Λευκός Οίκος: Καμία ύφεση δεν υπάρχει στον ορίζοντα

δημοσιεύτηκε:

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου υποβάθμισαν τις ανησυχίες ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας μπορεί να σκοντάφτει, λέγοντας ότι βλέπουν μικρό κίνδυνο ύφεσης, παρά την εβδομάδα έντονων διακυμάνσεων στις αγορές ομολόγων, και επιμένοντας ότι ο εμπορικός πόλεμός τους με την Κίνα δεν βλάπτει τις ΗΠΑ.

“Δεν υπάρχει στον ορίζοντα καμία ύφεση”, δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κάντλοου στο “Fox News Sunday.” “Οι καταναλωτές εργάζονται. Οι μισθοί τους αυξάνονται. Κάνουν δαπάνες και αποταμιεύουν… Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση”, πρόσθεσε.

Τα αμερικανικά χρηματιστήρια υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα εν μέσω φόβων για μία ύφεση, με τους τρεις μεγάλους δείκτες να σημειώνουν απώλειες περίπου 3% την Τετάρτη, οι οποίες περιορίσθηκαν την Παρασκευή λόγω των προσδοκιών ότι η ΕΚΤ μπορεί να μειώσει τα επιτόκια.

Για ένα μικρό διάστημα, οι επενδυτές ζητούσαν την περασμένη εβδομάδα μεγαλύτερο επιτόκιο για διετή ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου από ότι για τα 10ετή, κάτι που συχνά θεωρείται ως ένδειξη ότι δεν υπάρχει πίστη για βραχυρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη.

Ο εμπορικός σύμβουλος, Πήτερ Ναβάρο, υποβάθμισε επίσης τις προειδοποιητικές ενδείξεις της τελευταίας εβδομάδας, λέγοντας ότι η “καλή” δυναμική της οικονομίας ενθαρρύνει τους επενδυτές να μεταφέρουν τα χρήματά τους στις ΗΠΑ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.