Quantcast
Κόντε: Ανεύθυνος ο Σαλβίνι - Θέτει σε πολύ σοβαρούς κινδύνους την Ιταλία - enikonomia.gr
share

Κόντε: Ανεύθυνος ο Σαλβίνι – Θέτει σε πολύ σοβαρούς κινδύνους την Ιταλία

δημοσιεύτηκε:

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί μετά τη συζήτηση που θα γίνει στο κοινοβούλιο, με ομιλία του στη Γερουσία, στην οποία εκφράσθηκε με σκληρά λόγια κατά του Ματέο Σαλβίνι.

Μαζί με την ανακοίνωση σήμερα της παραίτησής του, ο Κόντε ανακοίνωσε και το τέλος της πρώτης λαϊκιστικής κυβέρνησης που είχε διάρκεια 14 μηνών, κατηγορώντας τον αρχηγό της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι ότι ήταν “ανεύθυνος” προκαλώντας την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού στις 8 Αυγούστου.

“Το να καλούνται οι πολίτες να ψηφίζουν, αυτό είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας αλλά το να τους ζητάμε κάθε χρόνο να ψηφίζουν, αυτό είναι ανεύθυνο”, είπε ο Κόντε. “Η χώρα έχει επιτακτική ανάγκη από μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν για να ευνοήσουν την οικονομική ανάπτυξη και τις επενδύσεις”.

“Σταματώ εδώ αυτή τη δοκιμασία της κυβέρνησης. Προτίθεμαι να ολοκληρώσω αυτή τη θεσμική μετάβαση με συνέπεια. Θα πάω να δω τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του υποβάλω την παραίτησή μου”, δήλωσε ο Κόντε υπογραμμίζοντας ότι προηγουμένως θα ακούσει τη συζήτηση στο κοινοβούλιο που προβλέπεται να διαρκέσει τρεις ώρες και 45 λεπτά.

Στην ομιλία του στη Γερουσία, ο επικεφαλής της κυβέρνησης κατηγόρησε τον Σαλβίνι, που είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ότι “θέτει σε πολύ σοβαρούς κινδύνους τη χώρα μας”, κάνοντας λόγο για “πολιτική αβεβαιότητα και χρηματοπιστωτική αστάθεια” και τονίζοντας τον κίνδυνο πολλαπλών αρνητικών επιπτώσεων στην τρίτη οικονομία της ευρωζώνης.

Ο Κόντε κατέκρινε τον Σαλβίνι, ο οποίος επικαλείται την Παναγία και φιλά κομποσκοίνια κατά τη διάρκεια πολιτικών συγκεντρώσεων, ότι “μπλέκει τα πολιτικά συνθήματα με τα θρησκευτικά σύμβολα”.

Στιγμάτισε, επίσης, τον αρχηγό της ακροδεξιάς Λέγκας για “έλλειψη σεβασμού του προς τους κανόνες και τους θεσμούς”, κατηγορώντας τον ότι ζητούσε εκλογές το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να αποσπάσει “πλήρεις εξουσίες”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.