Quantcast
Η Άγκυρα δεν ανησυχεί για την κατάρρευση της Thomas Cook - enikonomia.gr
share

Η Άγκυρα δεν ανησυχεί για την κατάρρευση της Thomas Cook

δημοσιεύτηκε:

Τα σχέδια για να μετατραπεί η Τουρκία σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμού της χώρας, Νούρι Μεχμέτ Ερσόι διαβεβαιώνοντας ότι η Άγκυρα δεν ανησυχεί για την κατάρρευση της Thomas Cook.

Όπως είπε ο υπουργός, «Κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί μ΄αυτό. Μέχρι το 2020, θα δούμε αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στους προορισμούς του Thomas Cook» και εξήγησε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με την EasyJet, την British Airways και άλλες αεροπορικές εταιρείες για τον προγραμματισμό επιπλέον πτήσεων προς τους προορισμούς όπου δημιουργήθηκε κενό λόγω της κατάρρευσης του Thomas Cook.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία ξενοδόχων της Τουρκίας, ο βρετανικός όμιλος αντιπροσωπεύει το 3% των τουριστών που αναμένονται αυτόν τον χρόνο στην Τουρκία.

Ο τουριστικός τομέας επλήγη σοβαρά από την πολιτική κατάσταση στην χώρα και μία σειρά αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων συνδεδεμένων με την δράση του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και των Κούρδων ανταρτών την περίοδο 2015-2016, καθώς και με την απόπειρα πραξικοπήματος του καλοκαίρι του 2016 και όσα επακολούθησαν.

Στην καρδιά της νέας στρατηγικής της τουρκικής κυβέρνησης η αύξηση του προϋπολογισμού για την διεθνή προώθηση του τουρκικού τουρισμού από 80 σε 180 εκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος.

Στόχος της αύξησης από 55 σε 75 εκατομμύρια επισκέπτες το 2023, στην εκατονταετηρίδα της τουρκικής δημοκρατίας, με οικονομικό στόχο έσοδα 65 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων αναμένεται να διπλασιασθούν μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του λιμανιού του Γαλατά και την κατασκευή ενός άλλου λιμανιού στο Γενίκαπι.

Η τουρκική κυβέρνηση επενδύει επίσης στις αρχαιολογικές ανασκαφές και το καθάρισμα των παραλιών, ενώ φροντίζει για την ένταξη σκηνών από την τουρκική κουζίνα στα τουρκικά σίριαλ, σημαντικό εξαγωγικό προϊόν της Τουρκίας.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.