Quantcast
Νομοσχέδιο για τον φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών απέστειλε στους ΥΠΟΙΚ της Ε.Ε. ο Σολτς - enikonomia.gr
share

Νομοσχέδιο για τον φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών απέστειλε στους ΥΠΟΙΚ της Ε.Ε. ο Σολτς

δημοσιεύτηκε:

Νομοσχέδιο για τον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών υπέβαλε στους Ευρωπαίους ομολόγους του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς και ζήτησε την τελική τους έγκριση σύμφωνα με πληροφορίες της Sueddeutsche Zeitung.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι τού είχαν ζητήσει να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει αρχικά την φορολόγηση της αγοραπωλησίας μετοχών. Τα έσοδα προορίζονται (στην Γερμανία) για τη χρηματοδότηση της βασικής σύνταξης για την οποία συμφώνησαν πρόσφατα να καθιερωθεί οι συγκυβερνώντες Χριστιανοδημοκράτες και οι Σοσιαλδημοκράτες.

“Έχουμε φτάσει, για πρώτη φορά από το 2011, στο σημείο να μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία”, γράφει στους συναδέλφους του της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κ. Σολτς, σύμφωνα με την βαυαρική εφημερίδα, κατά την οποία οι δέκα χώρες, εκτός από τη Γερμανία, στις οποίες πρόκειται αρχικά να εισαχθεί ο φόρος είναι το Βέλγιο, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, η Σλοβενία και η Σλοβακία. Ο φόρος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι αγοραστές μετοχών μεγάλων εταιρειών θα πρέπει στο μέλλον να πληρώσουν φόρο 0,2% επί της υπεραξίας των μετοχών. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για μετοχές εταιρειών αξίας μεγαλύτερης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Στη Γερμανία υπάρχουν 145 εταιρείες, στις δέκα χώρες συνολικά 500 τέτοιες επιχειρήσεις.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.