Quantcast
Γαλλία: Τα "Κίτρινα Γιλέκα" εύχονται με νέες κινητοποιήσεις στον Μακρόν για τα γενέθλιά του - enikonomia.gr
share

Γαλλία: Τα “Κίτρινα Γιλέκα” εύχονται με νέες κινητοποιήσεις στον Μακρόν για τα γενέθλιά του

δημοσιεύτηκε:

Μπορεί να είναι μακριά από το Παρίσι ο Εμανουέλ Μακρόν σήμερα Σάββατο 21 Δεκεμβρίου ημέρα των γενεθλίων του, τα κίτρινα γιλέκα όμως είναι παρόντα και αποφασισμένα να του ευχηθούν με τον τρόπο τους για τα 42 του χρόνια.

Προτείνουν κέρασμα για τα γενέθλια και απαραίτητη ένδυση: κίτρινο γιλέκο και μάσκα με ομοίωμα του προέδρου στο πρόσωπο. Χρόνια πολλά Μανύ γράφει η πρόσκληση, είναι το υποκοριστικό του Εμανουέλ.

Το ραντεβού έχει ορισθεί για τις πέντε στη γέφυρα Πον Νεφ στο νησάκι Λα Σιτέ.

Νωρίς το πρωί όμως είχαν την τακτική σαββατιάτικη συνάντηση, στη Βαστίλη αυτή τη φορά, απ’ όπου ξεκίνησε στις δύο η πορεία προς τα βόρεια, Μονμάρτη και Κλισύ.

Γενέθλια και ταραχές


Είναι η 58η κατά σειρά πράξη των κίτρινων γιλέκων και το σημερινό σύνθημα είναι «από τον λαό για τον λαό».

Είναι τα δεύτερα γενέθλια που περνάει εν μέσω ταραχών ο πρόεδρος. Φέτος στα κίτρινα γιλέκα προστίθενται και οι απεργίες των σιδηροδρομικών.

Η χθεσινή αναλαμπή εορταστικής εκεχειρίας από τα μεταρρυθμιστικά συνδικάτα UNSA και CFDT έσβησε για τα καλά, αφού οι οπαδοί τους με σημερινές δηλώσεις απορρίπτουν την επιθυμία των επικεφαλής για παύση και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν με «δυναμικές πράξεις για να μη ξεχαστούν στις γιορτές» ως λέγουν.


Πηγή: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.