Quantcast
Κομισιόν: Νέα παράταση στις αιτήσεις για τις αγροτικές ενισχύσεις - enikonomia.gr
share

Κομισιόν: Νέα παράταση στις αιτήσεις για τις αγροτικές ενισχύσεις

δημοσιεύτηκε:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε λόγω της επιδημίας COVID-19 να επιτρέψει στα κράτη-μέλη της ΕΕ να παρατείνουν κατά έναν μήνα την προθεσμία υποβολής από τους γεωργούς των αιτήσεων για τις άμεσες ενισχύσεις και για ορισμένες ενισχύσεις αγροτικής ανάπτυξης.
Σημειώνεται ότι η Κομισιόν προέβη σε αυτήν την ενέργεια ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν πρώτες οι ιταλικές αρχές, οι οποίες είναι αντιμέτωπες με μια άνευ προηγουμένου κρίση λόγω της επιδημίας COVID-19 .
Η παράταση αυτή θα μπορεί να χορηγηθεί σε όλους τους επιλέξιμους γεωργούς σε όλα τα κράτη-μέλη. Ωστόσο, εναπόκειται στα κράτη-μέλη να αποφασίσουν εάν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την εν λόγω παράταση.
Η νέα προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων θα είναι πλέον η 15η Ιουνίου 2020 αντί της 15ης Μαΐου, ώστε οι γεωργοί να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία για τη συμπλήρωση των αιτήσεών τους στους δύσκολους και πρωτοφανείς καιρούς που διανύουμε.
Κάθε χρόνο, οι Ευρωπαίοι γεωργοί υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για εισοδηματική στήριξη στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ). Στη συνέχεια, οι εθνικές Αρχές επεξεργάζονται τις αιτήσεις και διενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους.
Και μετά, οι ενισχύσεις της ΚΓΠ διανέμονται σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο και καταβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προϋπολογισμού της ΕΕ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.