Quantcast
Κορονοϊός: "Ψυχρός πόλεμος" για τις μάσκες - Παραγγελίες που ξαφνικά αλλάζουν...χώρα - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: “Ψυχρός πόλεμος” για τις μάσκες – Παραγγελίες που ξαφνικά αλλάζουν…χώρα – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ένας παγκόσμιος κατασκοπευτικός πόλεμος φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οι χώρες προσπαθούν να προμηθευτούν μέσα προστασίας από τον κορονοϊό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέρος παρτίδας μασκών από την Κίνα προορίζονταν για τη γαλλική επαρχία Γκραντ Εστ, όμως την τελευταία στιγμή άλλαξε προορισμό, ταξιδεύοντας για τις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου ανέφερε ότι το αεροπλάνο ήταν έτοιμο να απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Σανγκάης όταν Αμερικανοί αγοραστές με μετρητά στο χέρι προσέφεραν τρεις φορές περισσότερα χρήματα και έφυγαν με μέρος της παραγγελίας .
Για το θέμα μίλησε στη βουλή και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας αποκαλύπτοντας ότι και η Ελλάδα έχει πέσει θύμα αυτού του «Ψυχρού Πολέμου». «Εδώ γίνεται ένας πόλεμος για τα μέσα ατομικής προστασίας. Το ελληνικό Δημόσιο προσπαθεί, όμως, με κανόνες διαφάνειας να μπορέσει να φέρει από μία αγορά που είναι κλειστή. Τι γίνεται; Μπλοκάρει η μία χώρα την άλλη. Έχουν μπλοκάρει δικά μας μέσα ατομικής προστασίας που έχουμε παραγγείλλει και προκαταβάλλει ένα ποσό σε διάφορες χώρες του κόσμου», είπε.
Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στη Γερμανία. Ο υπουργός Εσωτερικών του Βερολίνου είπε ότι οι ΗΠΑ «κατέσχεσαν» μάσκες προστασίας που είχε παραγγείλει η αστυνομία του Βερολίνου από την Κίνα και βρίσκονταν καθ’ οδόν προς τη Γερμανία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η
αστυνομία είχε παραγγείλει και προπληρώσει 400.000 μάσκες τύπου FFP-2 στην
αμερικανική εταιρία 3Μ, στην Κίνα. Οι 200.000 από αυτές επρόκειτο να φθάσουν
στο Βερολίνο μέσω Μπανγκόκ, αλλά παρενέβησαν, όπως πιστεύεται, οι αμερικανικές αρχές
και τις κατηύθυναν στις ΗΠΑ. Η ενέργεια εκτιμάται ότι συνδέεται με την
απαγόρευση εξαγωγής υγειονομικού υλικού που έχει επιβάλει η αμερικανική
κυβέρνηση, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. «Αυτή η συμπεριφορά είναι μια σύγχρονης μορφής πειρατεία. Δεν φέρεται έτσι
κανείς στους εταίρους του. Ακόμη και σε εποχές κρίσης δεν επιτρέπεται να
εφαρμόζονται πρακτικές άγριας Δύσης. Ζητώ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να
καλέσει τις ΗΠΑ να τηρήσουν τους διεθνείς κανόνες», δήλωσε ο κ. Γκάιζελ.
Ανήσυχος δηλώνει ο Τζάστιν Τριντό αναφορικά με σχετικές πληροφορίες που υπάρχουν και για τον Καναδά. Όπως είπε, παρακολουθεί τις εξελίξεις σε συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εμπορίου της Βραζιλίας δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν στείλει στην Κίνα 23 αεροσκάφη τροφοδοσίας για να συγκεντρώσουν το υλικό που έχουν προμηθευτεί με αποτέλεσμα η χώρα του να μην μπορεί να λάβει προμήθειες.
Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.