Quantcast
Forbes: Επενδυτική ευκαιρία για το 2015 το Ελληνικό Χρηματιστήριο - enikonomia.gr
share

Forbes: Επενδυτική ευκαιρία για το 2015 το Ελληνικό Χρηματιστήριο

δημοσιεύτηκε:

Ως την επενδυτική ευκαιρία του 2015 παρουσιάζει το Ελληνικό Χρηματιστήριο άρθρο του Forbes.

Όπως σημειώνεται, παρά το γεγονός ότι είχε τη χειρότερη επίδοση εδώ και 28 χρόνια τη Δευτέρα, μετά την επαναλειτουργία του ύστερα από πέντε εβδομάδες που παρέμεινε κλειστό, τα πράγματα, πέραν των τραπεζών, δεν ήταν τόσο άσχημα σε άλλους κλάδους, με τις περισσότερες μετοχές να διαπραγματεύονται πάνω από το κατώτερο επιτρεπόμενο όριο.

Προφανώς, υπάρχει κάποιο «κυνήγι» ευκαιριών μεταξύ των ξένων επενδυτών που είναι καλύτερα τοποθετημένοι στην αγορά, καθώς δεν έρχονται αντιμέτωποι με τα capital controls όπως οι έλληνες επενδυτές.

Παράλληλα, επισημαίνεται, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει κοντά στο 80% του μέσου όρου των 28 ετών, στις 670 μονάδες, το GREK που αντιπροσωπεύει τις 20 μετοχές του FTSE του Χ.Α. στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, διαπραγματεύεται περίπου στα επίπεδα που ήταν πριν από το κλείσιμο του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Γι’ αυτό τον λόγο, σύμφωνα με το Forbes, το ελληνικό χρηματιστήριο μπορεί να αποτελέσει την επενδυτική ευκαιρία του 2015, όπως ήταν η μεγάλη επενδυτική ευκαιρία του 2014, αν και θα ήταν καλή ιδέα οι επενδυτές προτού στοιχηματίσουν σε ένα βιώσιμο ριμπάουντ του Χ.Α., να αναμένουν να έχουν μια σαφέστερη εικόνα του πολιτικού φάσματος της Ελλάδας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.