Quantcast
Telegraph: Η Καταλονία ο επόμενος μεγάλος «πονοκέφαλος» της Ευρώπης; - enikonomia.gr
share

Telegraph: Η Καταλονία ο επόμενος μεγάλος «πονοκέφαλος» της Ευρώπης;

δημοσιεύτηκε:

Ως το επόμενο μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης περιγράφει η Telegraph μια ενδεχόμενη ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας από την Ισπανία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Παρασκευή δε σηματοδοτεί μόνο την Εθνική Ημέρα της Καταλονίας, αλλά και την αρχή μιας μεγάλης εκλογικής μάχης.

Η Καταλονία πάει στις κάλπες στις 27 Σεπτεμβρίου για τοπικές εκλογές που θεωρούνται ως μια δεύτερη ψήφος για την ανεξαρτησία. Πέρυσι, σε ένα άτυπο δημοψήφισμα, η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα πολιτική κρίση μέσα στους κόλπους της Ε.Ε. και να προκαλέσει χάος στην ισπανική οικονομία, η οποία μόλις που αρχίζει να παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης μετά από μια παρατεταμένη ύφεση.

Η Καταλονία είναι παραδοσιακά βιομηχανική και οικονομική ατμομηχανή για την Ισπανία, αλλά το αυτονομιστικό κίνημα έχει αυξηθεί σε δύναμη μέσα στο πέρασμα των δεκαετιών.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η αιτία που μια βίαιη ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας θα μπορούσε να είναι το επόμενο μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.