Quantcast
Σύσταση κοινοπραξιών μεταξύ κινέζικων χρηματιστηρίων και Deutsche Boerse - enikonomia.gr
share

Σύσταση κοινοπραξιών μεταξύ κινέζικων χρηματιστηρίων και Deutsche Boerse

δημοσιεύτηκε:

Το Χρηματιστήριο Αξιών της Σανγκάης, το Χρηματιστήριο Χρηματοοικονομικών Προθεσμιακών Συμβολαίων της Κίνας (CFFEX) και η αρμόδια ρυθμιστική αρχή για την διαπραγμάτευση συναλλάγματος στην χώρα συμφώνησαν σήμερα επίσημα στη σύσταση κοινοπραξιών με το γερμανικό χρηματιστήριο (Deutsche Boerse).

Η συμφωνία υπογράφηκε στο Πεκίνο σε εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κινεζικού Συστήματος Διαπραγμάτευσης Συναλλάγματος (www.chinamoney.com.cn).

Τα σχέδια για τις συμφωνίες αυτές, που θα βοηθήσουν στην διεθνοποίηση του γιουάν δίνοντας σε ξένους επενδυτές πρόσθετη πρόσβαση σε χρηματοοικονομικά προϊόντα εκφρασμένα σε γιουάν που γίνονται αντικείμενο διαπραγμάτευσης στη Γερμανία, είχαν ανακοινωθεί ήδη από τον Μάιο.

Το Πεκίνο κινείται ωστόσο γρήγορα προς την υλοποίησή τους εν όψει της συνάντησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά την οποία θα αποφασιστεί εάν το γιουάν θα συμπεριληφθεί στο καλάθι των αποθεματικών νομισμάτων, κάτι που θα δώσει ώθηση στη θέση του διεθνώς.

Μια από τις επικρίσεις όσων αντιτίθενται στην ένταξη του γιουάν σε αυτό το καλάθι νομισμάτων είναι ότι είναι πολύ δύσκολο για τους ξένους επενδυτές να έχουν πρόσβαση σε χρηματοοικονομικά προϊόντα εκφρασμένων σε γιουάν έξω από την Κίνα λόγω των πολυετών κεφαλαιακών περιορισμών.

Η εταιρία λειτουργίας του συστήματος διαπραγμάτευσης συναλλάγματος της Κίνας θα συστήσει μια κοινοπραξία εξ ημισείας με την Deutsche Boerse, ενώ το γερμανικό χρηματιστήριο θα δημιουργήσει μια τριμερή κοινοπραξία με το Χρηματιστήριο της Σανγκάης και το CFFEX, που θα ονομαστεί «China Europe International Exchange».

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.