Quantcast
Ρεκόρ στις εξαγωγές γαλλικών κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών το 2015 - enikonomia.gr
share

Ρεκόρ στις εξαγωγές γαλλικών κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών το 2015

δημοσιεύτηκε:

Υψηλό ρεκόρ (δηλαδή 11,7 δισεκατομμύρια ευρώ) κατέγραψαν οι εξαγωγές γαλλικών κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών το 2015 σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια που σημειώθηκε πτωτική πορεία του σχετικού κλάδου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας εξαγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου FEVS.

Αυτή η ανάκαμψη που σημειώθηκε στις εξαγωγές γαλλικών κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών το 2015, οφείλεται κυρίως στο αδύναμο ευρώ, στην ισχυρή ζήτηση για σαμπάνια και κονιάκ αλλά και στην ανάκαμψη της κινεζικής αγοράς.

Ειδικότερα, αύξηση 8,7% σημείωσαν οι πωλήσεις των γαλλικών κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στο εξωτερικό το 2015 σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας εξαγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου FEVS.

Την άποψή του επί του θέματος εξέφρασε και ο πρόεδρος του FEVS Κριστόφ Ναβάρ λέγοντας ότι: «Υπάρχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα από το ευρώ και οι χαμηλές τιμές πετρελαίου βοήθησαν στις πιο μακρινές αγορές. Είναι σαν τον καιρό, πρέπει να τον εκμεταλλεύεσαι όταν είναι καλός και να προσαρμόζεται όταν είναι κακός».

«Περίπου 60% των εξαγωγών των γαλλικών κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών γίνονται εκτός της ΕΕ. Οι ΗΠΑ παραμένουν η μεγαλύτερη αγορά για τη Γαλλία χάρη στην αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα υψηλής αξίας και την ευνοϊκή συναλλαγματική ισοτιμία. Η αμερικανική αγορά τώρα αντιστοιχεί στο 22% των εξαγωγών των γαλλικών κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών. Οι γαλλικές εξαγωγές στην Ασία ενισχύθηκαν από τη σχεδόν 23% αύξηση στις πωλήσεις κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στην Κίνα. Ωστόσο, η οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα καθιστά τον FEVS επιφυλακτικό στις προβλέψεις του για τις πωλήσεις το 2016», όπως αναφέρεται  στη σχετική ανακοίνωση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.