Quantcast
Χρονιά- ρεκόρ για τον τουρισμό της Αυστρίας το 2015 με 27 εκ. αφίξεις ξένων επισκεπτών - enikonomia.gr
share

Χρονιά- ρεκόρ για τον τουρισμό της Αυστρίας το 2015 με 27 εκ. αφίξεις ξένων επισκεπτών

δημοσιεύτηκε:

Χρονιά-ρεκόρ υπήρξε το 2015 για τον εξωτερικό τουρισμό στην Αυστρία, καθώς, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα, την περασμένη χρονιά καταγράφηκαν πάνω από 27 εκατομμύρια αφίξεις ξένων επισκεπτών στη χώρα, οι οποίες σημειώνουν συνεχή αύξηση τα έξι τελευταία χρόνια.

Ένα νέο ρεκόρ καταγράφηκε και στα έσοδα από τους ξένους επισκέπτες, τα οποία ξεπέρασαν το 2015 τα 16,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ και ο αριθμός των διανυκτερεύσεων ξένων επισκεπτών είχε το καλύτερο αποτέλεσμα εδώ και 20 χρόνια (έφτασαν συνολικά τα 100 εκατομμύρια).

Από τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, το Τιρόλο συγκέντρωσε την περασμένη χρονιά τους περισσότερους επισκέπτες από το εξωτερικό στην Αυστρία, σε ποσοστό 42% και ακολουθούσαν το κρατίδιο του Σάλτσμπουργκ (20%) και η Βιέννη (12%).

Από το σύνολο των 16,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που οι ξένοι τουρίστες ξόδεψαν το 2015 κατά την παραμονή τους στην Αυστρία, τα 7,8 δισ. προέρχονταν από Γερμανούς επισκέπτες, το 1,2 δισ. από Ολλανδούς και άλλο 1,1 δισ. από Ελβετούς όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ιδιαίτερα θετική ήταν και η φετινή χειμερινή περίοδος για τον αυστριακό τουρισμό η οποία διαρκεί από Νοέμβριο έως Απρίλιο, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, έως το τέλος Μαρτίου οι διανυκτερεύσεις είχαν παρουσιάσει μία αύξηση κατά 6,6% σε σχέση με πέρυσι και έφθασαν τα 63 εκατομμύρια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.