Quantcast
Αυτή η μικρή χώρα είναι μεγάλη τεχνολογική δύναμη - enikonomia.gr
share

Αυτή η μικρή χώρα είναι μεγάλη τεχνολογική δύναμη

δημοσιεύτηκε:

Αυτή μικρή χώρα της Βαλτικής θεωρείται ως η χώρα με την μεγαλύτερη τεχνολογική ανάπτυξη στον κόσμο. Πρόκειται για την Εσθονία του 1,3 εκατομμυρίου κατοίκων ξεχωρίζει μεταξύ των γειτόνων της στην Ανατολική Ευρώπη χάρη στην προηγμένη οικονομία της και το υψηλό βιοτικό της επίπεδο. Ωστόσο, υπάρχει και κάτι ακόμη που δεν είναι ευρέως γνωστό: η χώρα αποτελεί τεχνολογικό παράδεισο.

Ίσως έχετε ακούσει πως είναι η πατρίδα του Skype, όμως υπάρχουν πολλά περισσότερα τεχνολογικά επιτεύγματα σε αυτή τη μικρή χώρα. Στην Εσθονία, οι ψηφοφορίες, οι υπογραφές εγγράφων και η συμπλήρωση φορολογικών δηλώσεων γίνεται online χάρη στο X-Road, ένα online εργαλείο που συντονίζει πολλαπλές απευθείας συνδέσεις με τα μητρώο δημοσίων εγγράφων. Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις στην Εσθονία έχουν μέσα σε λίγα λεπτά στα χέρια τους έγγραφα που πολίτες άλλων χωρών χρειάζονται μέρες ή και εβδομάδες για να λάβουν από τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες.

Οι start-up εταιρείες έχουν αναμορφώσει την εικόνα της εσθονικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια και το 2013 ο Economist ανέδειξε την Εσθονία τη χώρα με τις περισσότερες start-up στον κόσμο. Αν θέλετε να ιδρύσετε μία εταιρεία στην Εσθονία, δεν χρειάζεται να πακετάρετε τα πράγματα σας! Μπορείτε να το κάνετε μέσω ίντερνετ και να γίνεται «ηλεκτρονικός πολίτης» (E-resident) και έτσι να απολαμβάνετε τα οφέλη που απολαμβάνουν οι Εσθονοί εδώ και μία δεκαετία: e-banking, απομακρυσμένες μεταφορές χρημάτων, ηλεκτρονική υποβολή φορολογικής δήλωσης, ψηφιακή υπογραφή και λήψη δημοσίων εγγράφων μέσω διαδικτύου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.