Quantcast
Ρωσία: Τριπλασιασμός των εμπορικών συναλλαγών με την Τουρκία - enikonomia.gr
share

Ρωσία: Τριπλασιασμός των εμπορικών συναλλαγών με την Τουρκία

δημοσιεύτηκε:

Στην Τουρκία θα βρεθεί την Δευτέρα ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν. Στόχος του είναι η έναρξη συνομιλιών με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να τριπλασιαστούν οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν επιθυμεί με τον τρόπο αυτό να περιορίσει τη ζημία που έχει υποστεί η ρωσική οικονομία μετά την επιβολή αυστηρών κυρώσεων από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.

Η Τουρκία αρνήθηκε την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία και ο Βλάντιμιρ Πούτιν προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να αυξήσει τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Πέραν των οικονομικών ζητημάτων, στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνεται και η επέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, καθώς επίσης και ο συντονισμός της διεθνούς δράσης για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Σε δηλώσεις του, ο Βλάντιμιρ Πούτιν ανέφερε: «Θα υποστηρίξουμε τις κυβερνήσεις της Συρίας, του Ιράκ και των άλλων κρατών στην περιοχή».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.