Quantcast
Στον «αέρα» η συμφωνία Rosneft - Morgan Stanley - enikonomia.gr
share

Στον «αέρα» η συμφωνία Rosneft – Morgan Stanley

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα λήγει η προθεσμία για το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ Rosneft και Morgan Stanley για την πώληση της πετρελαϊκής μονάδας της αμερικανικής εταιρείας στον ρωσικό κολοσσό.

Ωστόσο, φαίνεται πως το ενδεχόμενο υπογραφής μίας συμφωνίας απομακρύνεται,  λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Rosneft μετά την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην ρωσική οικονομία γενικότερα, αλλά και στην ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία ειδικότερα.

Πρόκειται για μία συμφωνία η οποία ανακοινώθηκε τον προηγούμενο Δεκέμβριο ,όταν δεν είχε ακόμη προκύψει η κρίση στα ανατολικά της Ουκρανίας και ως εκ τούτου δεν είχε επιβληθεί και οι κυρώσεις από την πλευρά ΗΠΑ και Ε.Ε. στη Μόσχα.

 Για την Rosneft , μία από τις σημαντικότερες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες στον κόσμο, η συμφωνία ήταν μείζονος σημασίας, καθώς θα προσέθετε συμφωνίες και συναλλαγές με πολύ σημαντικούς πελάτες.

Όμως, το πολιτικό τοπίο διεθνώς έχει πλέον αλλάξει μετά την κρίση στην Ουκρανία και είναι αμφίβολο το αν τελικά θα προχωρήσει η υπογραφή της συμφωνίας.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.