Quantcast
Πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα εν μέσω αμφιβολιών ότι ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία θα συμφωνήσουν σε παράταση της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής καθώς και μετά την ανακοίνωση αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων αργού.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό κινούνταν στα 57,81 δολάρια το βαρέλι στις 09:22 ώρα Ελλάδας, σημειώνοντας πτώση 18 σεντς ή 0,3%. Σύμφωνα με χρηματιστές, η πτώση οφείλεται στην χθεσινή ανακοίνωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, σύμφωνα με την οποία τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξηθήκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε έως τις 24 Νοεμβρίου στα 457,3 εκατ. βαρέλια. Τα επίσημα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα ανακοινώνονται αργότερα σήμερα.

Στην υποχώρηση της τιμής συνέβαλε και η σταδιακή επανέναρξη λειτουργίας του αγωγού Keystone, που τροφοδοτεί καναδικό αργό στις ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν νωρίτερα πτώση κατά 25 σεντς ή 0,4% στα 63,36 δολάρια το βαρέλι.

Η συμφωνία του ΟΠΕΚ και άλλων παραγωγών εκτός του Οργανισμού, με επικεφαλής τη Ρωσία, για τη μείωση της παραγωγής λήγει τον Μάρτιο του 2018. Ο ΟΠΕΚ συνεδριάζει στις 30 Νοεμβρίου και αναμένεται να συζητήσει τρόπους για παράταση της συμφωνίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.