Quantcast
Ανακάμπτει η στερλίνα - enikonomia.gr
share

Ανακάμπτει η στερλίνα

δημοσιεύτηκε:

Η στερλίνα ανέκαμψε σήμερα πάνω από το 1,23 δολάριο, σημειώνοντας άνοδο 1,5% καθώς η πρωθυπουργός της Βρετανίας δέχθηκε να έχουν οι βουλευτές κάποιον έλεγχο στη διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ, περιορίζοντας τις ανησυχίες για ένα «σκληρό Brexit».

Η κίνηση της Τερέζα Μέι προς τους βουλευτές τελεί, ωστόσο, υπό τον όρο ότι δεν «υπονομεύσουν» τις διαπραγματεύσεις της με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

Οι φόβοι ότι η Βρετανία θα χάσει την πλήρη πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ προκειμένου να επιβάλει τους μέγιστους ελέγχους στα σύνορά της – ένα σενάριο γνωστό «σκληρό Brexit» – οδηγήσε τη στερλίνα σε χαμηλό 31 ετών την περασμένη εβδομάδα, με το νόμισμα να υποχωρεί πρόσκαιρα έως το 1,1491 δολάριο την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας την εβδομάδα μόλις πάνω από το 1,24 δολάριο.

Η πτωτική πορεία συνεχίστηκε και στις αρχές της εβδομάδας, υποχωρώντας χθες έως το 1,2090 δολάριο αλλά σήμερα κατέγραψε άνοδο καθώς έγινε γνωστή η απόφαση της Μέι. Στις 10:55 κατέγραψε άνοδο κατά 1,5% στο 1,2302 δολάριο, την πρώτη άνοδο εδώ και πέντε ημέρες. Έναντι του ευρώ, η στερλίνα σημείωσε νωρίτερα κέρδη 1,5% στις 89,88 πένες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.