Quantcast
Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Εικόνα σταθεροποίησης εμφάνιζαν σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο καθώς η ανάκαμψη της παραγωγής της Λιβύης το σαββατοκύριακο αντιστάθμισε τα θετικά οικονομικά στοιχεία από την Ασία που αποτέλεσαν ένδειξη για ισχυρή ζήτηση ενέργειας στην περιοχή.

Στις 12:52 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν άνοδο 4 σεντς στα 53,57 δολάρια το βαρέλι. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκαν 8 σεντς στα 50,68 δολάρια το βαρέλι.

Την Κυριακή ξεκίνησε και πάλι η παραγωγή στο πετρελαϊκό κοίτασμα Sharara της Λιβύης, το μεγαλύτερο στη χώρα, ύστερα από διακοπή μίας εβδομάδας, όπως δήλωσαν πηγές στο Reuters. «Η βασική εξέλιξη το σαββατοκύριακο είναι η επανεκκίνηση στη Sharara», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της PetroMatrix Ολιβιέ Τζέικομπ.

Η αύξηση της παραγωγής αντιστάθμισε τα στοιχεία από την Ασία που έδειξαν ότι η ανθηρή οικονομία της περιοχής διασφαλίζει την ισχυρή ζήτηση για ενέργεια. Τα στοιχεία για τη μεταποίηση που ανακοινώθηκαν έδειξαν ότι τα εργοστάσια στο μεγαλύτερο τμήμα της Ασίας κατέγραψαν έναν ακόμα μήνα ισχυρής ανάπτυξης τον Μάρτιο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.