Quantcast
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο σημειώνουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο σημειώνουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

δημοσιεύτηκε:

Οι γαλλικές μετοχές κατέγραψαν υπεραπόδοση έναντι των ευρωπαϊκών δεικτών σήμερα κατά την έναρξη της συνεδρίασης ύστερα από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που εξασφάλισε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ενώ οι τράπεζες ανέκαμψαν ύστερα από θετικές εκθέσεις αναλυτών.

Ο γαλλικός δείκτης των blue-chips σημείωσε άνοδο κατά 1,1% αφού ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν παγίωσε την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία ενισχύοντας περαιτέρω τη δυνατότητα του κόμματός του να περάσει μεταρρυθμίσεις.

Οι τράπεζες BNP Paribas, Societe Generale και Credit Agricole στήριξαν την άνοδο του δείκτη. Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Berenberg Χόλγκερ Σμίντινγκ δήλωσε ότι η Γαλλία θα γίνει η ισχυρότερη μεγάλη οικονομία στην Ευρώπη σε μία δεκαετία.

Τα blue-chips της ευρωζώνης σημείωσαν άνοδο κατά 1% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε άνοδο κατά 0,9%.

Άνοδο άνω του 3% σημείωσε η μετοχή της Credit Suisse, μετά τις θετικές εκθέσεις από αναλυτές της Morgan Stanley, της Citi και της Deutsche Bank.


share
Σχόλια Αναγνωστών

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο σημειώνουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

δημοσιεύτηκε:

Μια σειρά από θετικά οικονομικά αποτελέσματα ενίσχυσαν τις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με την HSBC να στηρίζει τις χρηματοπιστωτικές μετοχές ενώ ανοδικά κινούνταν και οι τίτλοι των πετρελαϊκών εταιριών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 0,3%, παραμένοντας κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 20 μηνών, ενώ ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 0,2% σε νέο ιστορικό υψηλό.

Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραφαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, σημειώνοντας άνοδο 1,3% αφού η HSBC ενισχύθηκε κατά 3,4%. Η HSBC ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων τριμηνιαία κέρδη και αύξηση της κεφαλαιακής της επάρκειας.

Ενισχυμένες κατά 1,1% ήταν οι μετοχές πετρελαίου και αερίου, ύστερα από τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα από την Statoil και την Royal Dutch Shell, που σημείωσαν άνοδο 3% και 2,3% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, η βρετανική εταιρία λιανικού εμπορίου Next σημείωσε νωρίτερα πτώση πάνω από 5% αφού μείωσε την ανώτατη εκτίμηση στις προβλέψεις για την ετήσια κερδοφορία της.

Μέχρι στιγμής το 43% των ευρωπαϊκών εταιριών έχουν ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Από αυτές τις εταιρίες, το 74% περίπου έχει ανακοινώσει καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη και το 82% καλύτερα των αναμενόμενων έσοδα, σύμφωνα με στοιχεία της Thomson Reuters.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.