Quantcast
WSJ: H ΕΚΤ θα μειώνει το QE κατά 10 δισ. ευρώ τον μήνα από την αρχή του 2018 - enikonomia.gr
share

WSJ: H ΕΚΤ θα μειώνει το QE κατά 10 δισ. ευρώ τον μήνα από την αρχή του 2018

δημοσιεύτηκε:

Τη σταδιακή κατάργηση του προγράμματος αγορών ομολόγων ( QE) από την αρχή του επόμενου έτους είναι πιθανόν να διαμηνύσει η ΕΚΤ στη συνεδρίαση της 7ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας.

Οι αξιωματούχοι σημειώνουν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η μείωση των αγορών ομολόγων κατά 10 δισ. ευρώ κάθε μήνα, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο. Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ θα αγοράζει έως το τέλος του 2017 ομόλογα ύψους αξίας 60 δισ. ευρώ τον μήνα (με το σενάριο της WSJ, συνεπώς, το QE θα ισχύσει έως τον Ιούνιο του 2018).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, έχει προγραμματίσει να μιλήσει στο συνέδριο της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) στο Τζάκσον Χολ τον Αύγουστο, για πρώτη φορά μετά από το 2014, όταν ο Ντράγκι είχε προαναγγείλει ουσιαστικά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Στην ομιλία του, ο κ, Ντράγκι αναμένεται να αναφερθεί και πάλι στην εμπιστοσύνη της ΕΚΤ στη βελτίωση της οικονομίας της Ευρωζώνης αλλά και τον περιορισμό της ανάγκης εξάρτησής της από τη νομισματική στήριξη.







share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.