Quantcast
Σε χαμηλό έτους έκλεισαν οι κινεζικές αγορές - enikonomia.gr
share

Σε χαμηλό έτους έκλεισαν οι κινεζικές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Με απώλειες έκλεισαν οι κινεζικές μετοχές σήμερα, με τον δείκτη του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης να καταγράφει τη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία πτώση του από τις αρχές του έτους εν μέσω ενδείξεων για σύσφιξη της ρευστότητας.

Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης υποχώρησε κατά 2,29% στις 3.351,92 μονάδες ενώ ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με πτώση κατά 3,33% στις 11.175,47 μονάδες. Ο δείκτης ChiNext που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, σημείωσε πτώση κατά 3,16% στις 1.794,78 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών και στα δύο χρηματιστήρια διαμορφώθηκε στα 554,47 δισεκ. γιουάν (84 δισεκ. δολάρια).

Τις μεγαλύτερες απώλειες υπέστησαν οι μετοχές των κλάδων ηλεκτρονικών συσκευών και τροφίμων, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των εταιριών σιδηρομεταλλευμάτων και σπάνιων μετάλλων.

«Είναι μια διόρθωση ύστερα από μια περίοδο εύκολων κερδών, αντί για ένα σημείο καμπής», δήλωσε ο Σι Ντασιάο, από τη χρηματιστηριακή εταιρία Yingda.

Σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι χρηματοπιστωτικοί κίνδυνοι, οι ρυθμιστικές Αρχές της χώρας ανακοίνωσαν κατευθυντήριες γραμμές που ενοποιούν τους κανόνες, οι οποίοι αφορούν τα προϊόντα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που κυκλοφορούν οι τράπεζες. Η κίνηση αυτή ενίσχυσε την άποψη των αναλυτών ότι οι ρυθμιστικές Αρχές θα συνεχίσουν να αυστηροποιούν την εποπτεία σε τομείς που χρηματοπιστωτικού κλάδου που ενέχουν κινδύνους.


Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.