Quantcast
ΕΕ: Οι νέοι κανόνες για τις χρηματοπιστωτικές αγορές εφαρμόζονται χωρίς προβλήματα - enikonomia.gr
share

ΕΕ: Οι νέοι κανόνες για τις χρηματοπιστωτικές αγορές εφαρμόζονται χωρίς προβλήματα

δημοσιεύτηκε:

Η εφαρμογή των νέων κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα αξιόγραφα γίνεται χωρίς προβλήματα μέχρι στιγμής σήμερα, αν και δεν μπορούν να αποκλεισθούν διαταραχές τις επόμενες ημέρες και μήνες, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής για τα Αξιόγραφα και τις Αγορές (ESMA).

«Αυτό που μπορούμε να δούμε από τη μεριά μας είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα μέχρι στιγμής», σημείωσε ο Steven Maijoor. Με δεδομένη, όμως, την πολυπλοκότητα και το μέγεθος της μεταρρύθμισης, η ESMA δεν θα μπορούσε να αποκλείσει προβλήματα τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, πρόσθεσε.

Οι νέοι κανόνες, γνωστοί ως MiFID II, καθυστέρησαν να εφαρμοσθούν για ένα χρόνο έως σήμερα, προκειμένου να δοθεί χρόνος στις τράπεζες, τους διαχειριστές κεφαλαίων και τα χρηματιστήρια για να ετοιμασθούν. «Θεωρούμε ότι δόθηκε επαρκής χρόνος σε όλους να ετοιμασθούν για τη MiFID II», δήλωσε ο επικεφαλής της ESMA.

Οι ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας και της Γερμανίας παρενέβησαν λίγες ώρες πριν την έναρξη εφαρμογής της οδηγίας για να δώσουν παράταση έως τον Ιούλιο του 2020 σε τρεις οίκους εκκαθάρισης συναλλαγών από το άνοιγμά τους σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Ο Maijoor σημείωσε ότι πρόκειται για μία εφάπαξ παρέκκλιση και ότι οι νέες απαιτήσεις για τους οίκους εκκαθάρισης συναλλαγών θα ισχύσουν το 2020.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.