Quantcast
Σε πτωτική τροχιά οι τιμές του πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Σε πτωτική τροχιά οι τιμές του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Πτώση καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου καθώς ο ΟΠΕΚ συζήτησε την πιθανή εξαίρεση του Ιράν από τη μείωση της παραγωγής ενώ προσπαθεί να εξασφαλίσει και τη στήριξη της Ρωσίας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το μπρεντ υποχώρησαν κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι, στα 59,53 δολάρια το βαρέλι στις 09:50 ώρα Ελλάδας, σημειώνοντας πτώση 53 σεντς ή 0,9%.

Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό κινούνταν στα 51,05 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας κατά 44 σεντς ή 0,9%.

Το αργό κατέγραψε χθες βουτιά χθες 3%, με τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) να ολοκληρώνει τη συνεδρίασή του στη Βιέννη χωρίς να ανακοινώνει απόφαση για τη μείωση της παραγωγής.

Συνεχίζει, ωστόσο, να συζητείται το γεγονός ότι το Ιράν επιθυμεί να εξαιρεθεί από τις μειώσεις εν μέσω κυρώσεων από τις ΗΠΑ, που έχουν ήδη οδηγήσει σε μείωση των εξαγωγών του, δήλωσαν στο Reuters αξιωματούχοι του ΟΠΕΚ.

Ο ΟΠΕΚ θέλει επίσης να συνταχθεί και η Ρωσία με τις μειώσεις στην παραγωγή. Η Μόσχα θέλει να μειώσει τη ρωσική παραγωγή πετρελαίου το πολύ κατά 150.000 βαρέλια την ημέρα για τους τρεις πρώτους μήνες του 2019, ανέφερε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Αναλυτές αναμένουν ο ΟΠΕΚ να προχωρήσει σε μεγαλύτερη μείωση από τη Ρωσία αλλά προειδοποιούν ότι χρειάζεται μια μεγάλη μείωση για να αντισταθμιστεί η πρόσφατη υποχώρηση των τιμών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.