Quantcast
Ήπια άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Ράλι των ιταλικών μετοχών - enikonomia.gr
share

Ήπια άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Ράλι των ιταλικών μετοχών

δημοσιεύτηκε:

Μέτρια άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στην έναρξη των συναλλαγών, στο τέλος μιας εβδομάδας με διακυμάνσεις, με τις μετοχές των τραπεζών και των εταιριών τεχνολογίας να ηγούνται της ανόδου και τις ιταλικές μετοχές να καταγράφουν ράλι.

Στις 10:30 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,2%, με τον ιταλικό FTSE MIB να υπεραποδίδει με άνοδο 0,8%.

Οι ιταλικές μετοχές κατέγραψαν άλμα ύστερα από δημοσίευμα ότι ο Ιταλός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πάολο Σαβόνα εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να αμφισβητήσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ. Ο Σαβόνα διέψευσε το δημοσίευμα.

Ο δείκτης των τραπεζών κατέγραψε άλμα 2% καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων μειώθηκαν, ενισχύοντας τις τράπεζες που έχουν μεγάλη έκθεση σε κρατικά ομόλογα.

Η μετοχή της Banco BPM σημείωσε άνοδο 3,1%, ενώ οι μετοχές των Mediobanca, Unicredit, UBI Banca και Intesa Sanpaolo ενισχύθηκαν κατά 1,3% έως 1,8%.

Η μετοχή της Renault σημείωσε άνοδο 3,2%, σε μια μέτρια ανάκαμψη μετά τη βουτιά κατά 8,4% της Δευτέρας όταν ο διευθύνων σύμβουλος Κάρλος Γκοσν συνελήφθη κατηγορούμενος για οικονομικές ατασθαλίες.

Η μετοχή της Ericsson σημείωσε άνοδο 2,1% και της Nokia κατά 1,3% ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η αμερικανική κυβέρνηση ζητά από συμμάχους να αποφύγουν τη χρήση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της κινεζικής Huawei.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.