Quantcast
Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα οι αποδόσεις των ομολόγων αρκετών χωρών της Ευρωζώνης - enikonomia.gr
share

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα οι αποδόσεις των ομολόγων αρκετών χωρών της Ευρωζώνης

δημοσιεύτηκε:

Σε
ιστορικά χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων αρκετών χωρών της Ευρωζώνης καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άνοιξε την πόρτα σε
περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας εν μέσω επιβράδυνσης του ευρωπαϊκού
βιομηχανικού κλάδου και φόβων για παγκόσμια ύφεση.

Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών, ολλανδικών, ισπανικών, πορτογαλικών, ιρλανδικών και κυπριακών ομολόγων υποχώρησαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα μέσα στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, ενώ των αντίστοιχων γαλλικών, αυστριακών και φινλανδικών τίτλων πλησίασαν τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα που κατέγραψαν το 2016.

Η ΕΚΤ απέκλεισε την αύξηση των επιτοκίων την επόμενη χρονιά ενώ άνοιξε την πόρτα σε ενδεχόμενη μείωσή τους ή την αγορά περισσότερων ομολόγων καθώς παράγοντες όπως ο παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος και το Brexit οδηγούν σε επιβράδυνση την οικονομία της Ευρωζώνης.

Τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή και οι εξαγωγές της Γερμανίας μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο, ενώ η Bundesbank αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τη μεγαλύτερη οικονομία του μπλοκ.

Χθες, οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων υποχώρησαν στο νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του -0,24%. Σειρά είχαν οι αποδόσεις των αντίστοιχων ολλανδικών, ιρλανδικών, ισπανικών και πορτογαλικών τίτλων, που κινήθηκαν και σήμερα σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.