Quantcast
Στο 1,31% υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου - enikonomia.gr
share

Στο 1,31% υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

δημοσιεύτηκε:

Συνεχίστηκε και σήμερα το ράλι των ελληνικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς τίτλου να υποχωρεί έως το 1,308% από 1,34% που κυμαινόταν χθες.

Ωστόσο, νωρίς το απόγευμα η απόδοση του αυξήθηκε ελαφρώς στο επίπεδο του 1,35%. Σύμφωνα με το Reuters, οι αποδόσεις των περισσότερων ομολόγων στην Ευρωζώνη υποχώρησαν σήμερα, καθώς οι νέες εντάσεις στη Μέση Ανατολή και η μείωση βασικού επιτοκίου χορηγήσεων στην Κίνα έστρεψαν του επενδυτές σε τίτλους σταθερού εισοδήματος.

Το Ιράν προειδοποίησε την Πέμπτη τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η όποια επίθεση θα οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο μετά τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας για τις οποίες Ουάσινγκτον και Ριάντ κατηγορούν την Τεχεράνη.

Η απόδοση στο γερμανικό 10ετές ομόλογο αναφοράς κινείτο περίπου μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο -0,51%, καθώς στο επίκεντρο έχει έρθει το πακέτο-ασπίδα στην κλιματική αλλαγή που αναμένεται από τη Γερμανία, με τις αγορές να αναζητούν νέες ενδείξεις για μέτρα οικονομικής ενίσχυσης από τις χώρες της ευρωζώνης.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 35 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 11 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετές ομόλογο με 13 εκατ. ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.