Quantcast
Πετρέλαιο: Ανακάμπτει από το χαμηλό επίπεδο 13 μηνών - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Ανακάμπτει από το χαμηλό επίπεδο 13 μηνών

δημοσιεύτηκε:

H τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε σήμερα στα 54 δολάρια το βαρέλι, ανακάμπτοντας από το χαμηλό επίπεδο 13 μηνών καθώς επιβραδύνονται τα κρούσματα του κορονοϊού στην Κίνα μειώνοντας την ανησυχία σχετικά με τη διάρκεια του πλήγματος στη ζήτηση πετρελαίου.

Η τιμή του μπρεντ σημείωνε άνοδο 82 σεντς στα 54,09 δολάρια το βαρέλι στις 12.08 (ώρα Ελλάδας). Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου είχε υποχωρήσει στα 53,11 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2019.

Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) σημείωνε άνοδο 72 σεντς στα 50,29 δολάρια. Οι επενδυτές εξακολουθούν να φοβούνται ότι η ζήτηση πετρελαίου από την Κίνα μπορεί να υποστεί και άλλο πλήγμα, αν δεν μπορέσει να περιορισθεί ο κορονοϊός και αν ο ΟΠΕΚ με τους συμμάχους του (ΟΠΕΚ+) δεν συμφωνήσουν σε νέα μέτρα για τη στήριξη των τιμών.
Ο ιός έχει ήδη μειώσει τη ζήτηση από τον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο. Τα κινεζικά κρατικά διυλιστήρια σχεδιάζουν να μειώσουν τον Φεβρουάριο την επεξεργασία αργού κατά 940.000 βαρέλια την ημέρα – που αντιστοιχεί σχεδόν στο 1% της παγκόσμιας ζήτησης. Η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε παράλληλα με το ράλι στα διεθνή χρηματιστήρια, τα οποία άρχισαν ξανά την άνοδό τους προς νέα υψηλά ρεκόρ σήμερα, εν μέσω ελπίδων ότι η έξαρση του ιού κορυφώνεται. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές έλεγαν ότι οι ανησυχίες για τον ιό και τη ζήτηση πετρελαίου πιθανότατα θα εκδηλωθούν ξανά. Το ράλι «φαίνεται να είναι περισσότερο μία τεχνική ανάκαμψη παρά μία γενική πεποίθηση ότι η επιδημία εκτονώνεται», δήλωσε χρηματιστής της PVM.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.