Quantcast
Wall Street: Έκλεισε σταθεροποιητικά μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε σταθεροποιητικά μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ

δημοσιεύτηκε:

Σταθεροποιητικά έκλεισε η Wall Street, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ του δεύτερο τριμήνου έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δεν έχει ανακάμψει πλήρως από το αδύναμο ξεκίνημα της χρονιάς.

Ο Dow Jones έκλεισε με οριακή μείωση (0,03%) και ο S&P 500 χωρίς μεταβολή, ενώ άνοδο 0,3% σημείωσε ο Nasdaq. 

Οι αμερικανικές μετοχές πιέσθηκαν πτωτικά μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου ότι το ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,3% στο δεύτερο τρίμηνο. Οι οικονομολόγοι που είχαν ερωτηθεί από την Wall Street Journal προέβλεπαν ρυθμό ανάπτυξης 2,7%.

«Η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά δεν βλέπουμε το είδος της ανάπτυξης που όλοι θέλουν», δήλωσε ο επικεφαλής επενδύσεων της Commonwealth Financial Network. Ωστόσο, ο ίδιος είπε πως πιστεύει ότι η συγκρατημένη ανάπτυξη είναι καλή για τους επενδυτές μετοχών, επειδή σημαίνει ότι η Fed δεν θα βιασθεί για την αύξηση των επιτοκίων.

«Μπορεί βέβαια να υποστηρίξει κανείς ότι δεν έχουμε ανάπτυξη 3% ή 4% και ότι αυτό είναι φοβερό, αλλά εάν είχαμε ανάπτυξη 3% έως 4%, θα βλέπαμε τη Fed να σφίγγει ταχύτερα την πολιτική της απ’ ότι περιμένει ο κόσμος», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι εξ αιτίας αυτής της συγκρατημένης, βιώσιμης ανάπτυξης, η Fed θα συνεχίσει να ακολουθεί μία νομισματική πολιτική στήριξης της οικονομίας.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.