Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με πτώση πάνω από 1% - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με πτώση πάνω από 1%

δημοσιεύτηκε:

Με σημαντική πτώση έκλεισε η Wall Street, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη και η αβεβαιότητα για τον χρόνο αύξησης των επιτοκίων από τη Fed συνέχισαν να προκαλούν διακυμάνσεις στις αγορές.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 1,1% στις 1.633 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,2% στις 1.943 μονάδες και ο Nasdaq 1,5% στις 4.757 μονάδες. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 μειώθηκε 3,1%, η μεγαλύτερη πτώση εδώ και έναν μήνα. Ο δείκτης επλήγη από τις απώλειες των αυτοκινητοβιομηχανιών, εν μέσω ανησυχιών ότι στο σκάνδαλο της Volkswagen μπορεί να εμπλακούν και άλλες εταιρείες του κλάδου.

«Λίγους μήνες πριν, ο κόσμος θεωρούσε τις καθοδικές κινήσεις ως ευκαιρία για να αρχίσει τις αγορές μετοχών. Τώρα, μόλις δουν να πέφτουν οι μετοχές, πουλούν μαζικά», δήλωσε υπεύθυνος επενδύσεων στη Russell Investments, που διαχειρίζεται 266 δις. δολάρια.

Οι επενδυτές περιμένουν νέα στοιχεία για την κατάσταση της κινεζικής οικονομίας, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, δήλωσε ο επικεφαλής της O’Neil Securities. «Θεωρώ ότι προεξοφλούν πως δεν θα είναι καλά τα στοιχεία αυτά», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η απόφαση της Fed την περασμένη εβδομάδα, να μην αυξήσει τα επιτόκια, έχει αναστατώσει τους επενδυτές.

 

Πηγή: WSJ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.