Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με κέρδη μετά από μεγάλες διακυμάνσεις - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με κέρδη μετά από μεγάλες διακυμάνσεις

δημοσιεύτηκε:

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street, μετά από μεγάλες διακυμάνσεις και την αναστροφή το απόγευμα της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

Ο δείκτης Dow Jones αυξήθηκε 0,60% στις 17.370 μονάδες. Μικρότερα κέρδη σημείωσαν ο S&P 500 (0,48%) και ο Nasdaq (0,38%).

Η τιμή του αμερικανικού αργού διατηρήθηκε, ωστόσο, πολύ κοντά στα χαμηλά επίπεδα 7ετίας και οι ανησυχίες για την αγορά ομολόγων υψηλών αποδόσεων συνεχίσθηκαν. Και όλα αυτά, ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονται για τη συνεδρίαση της Fed αυτή την εβδομάδα, όταν η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρύτατα να αυξήσει τα επιτόκια αναφοράς για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μία δεκαετία.

Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου μειώθηκε κάτω από τα 35 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009, ενώ στη συνέχεια ανέκαμψε και διαπραγματευόταν στα 36,20 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 1,6%.

Οι επενδυτές συνέχισαν να ανησυχούν για την αγορά των ομολόγων junk (σκουπιδιών). Η χρηματιστηριακή τιμή του επενδυτικού ταμείου iShares iBoxx USD High Yield Corporate Bond exchange-traded fund μειώθηκε 1% σήμερα μετά την πτώση κατά 2% την Παρασκευή.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.