Quantcast
Bloomberg: Οι επενδυτές πουλάνε τις ελληνικές μετοχές και ομόλογα - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Οι επενδυτές πουλάνε τις ελληνικές μετοχές και ομόλογα

δημοσιεύτηκε:

Καθώς η πτώση των διεθνών αγορών βαθαίνει, οι ελληνικές μετοχές και ομόλογα υφίστανται το μεγαλύτερο πλήγμα, τονίζει δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι μετοχές του Χρηματιστήριου της Αθήνας καταγράφουν και πάλι τις μεγαλύτερες απώλειες το 2016, καθώς υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα του 1990. Η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων αυξήθηκε και πέρασε το όριο του 10%.

Οι επενδυτές, αναφέρει το Bloomberg, εγκαταλείπουν τα ελληνικά assets, τα οποία θεωρούν πιο επικίνδυνα, καθώς αυξάνεται η ανησυχία για την αναταραχή στις διεθνείς αγορές και για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, που καθυστερεί για μια ακόμη φορά.

«Υπήρξε ολοκληρωτική αποχή των αγοραστών σε όλο το φάσμα των μετοχών σήμερα», δήλωσε ο Γιώργος Αθανασάκης, Διευθυντής πωλήσεων μετοχών στην Παντελάκης Χρηματιστηριακή, προσθέτοντας: «Όλο αυτό έχει να κάνει με τη διεθνή αναταραχή, που πλήττει τις αγορές χωρίς ρευστότητας, με την κατάσταση να επιδεινώνεται από την άνοδο των αποδόσεων ομολόγων. Υπάρχει κίνδυνος, ότι αν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης για το πρόγραμμα συρθούν για πολύ περισσότερο, τότε οι τράπεζες και η οικονομία θα πληγούν».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.