Quantcast
Πώς «ξεφουσκώνουν» τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες - enikonomia.gr
share

Πώς «ξεφουσκώνουν» τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες

δημοσιεύτηκε:

Οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων έρχονται και οι φορολογούμενοι παίρνουν τα μέτρα τους. Αλλοι σπάνε την περιουσία τους σε κομμάτια τα οποία μεταβιβάζουν στα παιδιά τους και άλλοι πουλάνε ακίνητα για να ξεφουσκώσουν τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.

Υπάρχουν και οι φορολογούμενοι που προχωρούν στην αγορά κάποιου ακινήτου, κυρίως παλιού, μεταχειρισμένου, με την προοπτική να το ανακαινίσουν και το ενοικιάσουν μέσα από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb.

Δεν είναι τυχαίο ότι διαμερίσματα και παλιές μονοκατοικίες του κέντρου της Αθήνας που για χρόνια βρίσκονταν στα αζήτητα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα περιζήτητα λόγω του φαινομένου Airbnb αλλά και της επικείμενης αύξησης των αντικειμενικών αξιών που θα ανεβάσει τον φόρο μεταβίβασης.

Για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια στα συμβολαιογραφικά γραφεία παρατηρείται κινητικότητα.

Πολλοί φορολογούμενοι θέλοντας να προλάβουν τις αυξήσεις των αντικειμενικών και τις επιβαρύνσεις που βλέπουν να έρχονται σπεύδουν να μεταβιβάσουν την ακίνητη περιουσία τους ή ακόμα και να επισπεύσουν την αγορά κάποιου ακινήτου που είχαν προγραμματίσει.

Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που επισκέφθηκαν το τελευταίο διάστημα τα γραφεία των συμβολαιογράφων αναζητώντας λύσεις για μικρότερη φορολογική επιβάρυνση επέλεξαν τελικά να μοιράσουν την περιουσία τους. Εσπασαν την αξία των ακινήτων τους για να ξεφουσκώσουν το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ.

Μεγάλος αριθμός μεταβιβάσεων γίνονται από ιδιοκτήτες κυρίως μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Στόχος τους να βρεθούν κάτω από το όριο των 200.000 ευρώ πάνω από το οποίο επιβάλλεται ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ. Μοιράζοντας την ακίνητη περιουσία τους στα μέλη της οικογένειας το έχουν καταφέρει.


Πηγή: Τα Νέα

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.