Quantcast
Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους - enikonomia.gr
share

Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους

δημοσιεύτηκε:

Αυξήσεις θα δουν από 1η Ιανουαρίου 2019 στις συντάξεις τους σχεδόν 620.000 συνταξιούχοι, σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο.

Πρόκειται για τους συνταξιούχους για τους οποίους ο επανυπολογισμός έβγαλε υψηλότερη σύνταξη με το νέο σύστημα από αυτήν που λαμβάνουν σήμερα.

Μάλιστα, η μέση αύξηση θα φτάσει αθροιστικά, μέσα σε 5 χρόνια στα 90 με 96 ευρώ, καθώς θα εξακολουθήσει να ισχύει η διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου που προβλέπει ότι η αποπληρωμή θα γίνει σε 5 δόσεις, από το 2019 έως το 2023.

Αφορά σε συνταξιούχους ΙΚΑ που αποχώρησαν με λιγότερα από 30 έτη ασφάλισης καθώς και σε συνταξιούχους που ασφαλίζονταν στα πρώην Ταμεία ΔΕΚΟ – Τραπεζών.

Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις

Αυξήσεις θα δουν οι ομάδες των συνταξιούχων, των οποίων η σύνταξη βγαίνει υψηλότερη με τον νέο τρόπο υπολογισμού (νόμος Κατρούγκαλου) σε σύγκριση με τα ποσά που λαμβάνουν σήμερα. Σύμφωνα με την ισχύουσα διάταξη, η αύξηση που δικαιούνται θα πρέπει να τους δοθεί σε πέντε ισόποσες ετήσιες δόσεις, αρχής γενομένης από το 2019. Πρόκειται για τους συνταξιούχους που καταγράφουν αρνητική προσωπική διαφορά , η οποία πρέπει να καλυφθεί με απανωτές αυξήσεις έως το 2023.

1. Συνταξιούχοι του ΙΚΑ που αποχώρησαν με μέσες αποδοχές και ασφαλιστικές κλάσεις από την 18η ως την 24η και χρόνο ασφάλισης από τα 20 έτη (6.000 ένσημα /ημέρες ασφάλισης) έως τα 30 έτη (9.000 ένσημα / ημέρες ασφάλισης)

2. Συνταξιούχοι που εργάζονταν σε ΔΕΚΟ – Τράπεζες και έλαβαν σύνταξη από τα πρώην ειδικά ταμεία, συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι ΝΠΔΔ που ανήκαν στο ειδικό καθεστώς του ΙΚΑ και έλαβαν σύνταξη με τις δημοσιοϋπαλληλικές διατάξεις

3. Συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ – ΤΣΑ, πρώην αυτοκινητιστές που συνταξιοδοτήθηκαν με 35ετία ή και περισσότερα έτη

4. Συνταξιούχοι που αποχώρησαν με πρόωρη ή και μειωμένη σύνταξη,αλλά και σε όσους αποχώρησαν με διαδοχική ασφάλιση και είχαν μεγάλες ποινές στο τμήμα που αφορούσε τον συμμετέχοντα φορέα



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.