Quantcast
Ποια επιδόματα θα πληρωθούν σήμερα από τον ΟΠΕΚΑ - enikonomia.gr
share

Ποια επιδόματα θα πληρωθούν σήμερα από τον ΟΠΕΚΑ

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι σήμερα, Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου του 2019 θα πληρωθούν από τον ΟΠΕΚΑ όλοι οι δικαιούχοι διατροφικών επιδομάτων ( Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2018), όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

Η αμέσως επόμενη πληρωμή των προνοιακών διατροφικών επιδομάτων θα γίνει τον Φεβρουάριο και θα αφορά τον Ιανουάριο 2019. Τον Μάρτιο, θα πληρωθούν τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα για το δίμηνο Ιανουάριος–Φεβρουάριος 2019. Με το πέρας του πρώτου τριμήνου του 2019, τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα θα καταβάλλονται κάθε μήνα, σε σταθερή ημερομηνία-κοινή για όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, «σήμερα, λαμβάνουν προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα περίπου 160.000 πολίτες. Όλοι θα συνεχίσουν να εισπράττουν ακριβώς τα ίδια ποσά. Οι πολίτες που έχουν γνωματεύσεις εφ’ όρου ζωής εντάσσονται εφ’ όρου ζωής στις καταστάσεις καταβολής προνοιακών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ. Οι δικαιούχοι που έχουν σε ισχύ γνωμάτευση από Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ορισμένης διάρκειας, εντάσσονται στις καταστάσεις καταβολών του ΟΠΕΚΑ και θα επανεξεταστούν από ΚΕΠΑ, όταν λήξει η ισχύς της γνωμάτευσής τους, όπως συνέβαινε και το 2018. Στο πλαίσιο της νέας διαδικασίας, θα κληθούν εγκαίρως από τον ΟΠΕΚΑ να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση επανεξέτασης».

«Συνεπώς, αυτό που αλλάζει είναι ότι δημιουργείται μία ενιαία, κεντρική αρχή πληρωμών, απλουστεύονται οι διαδικασίες για τα άτομα με αναπηρία και διαμορφώνεται για όλους σταθερή μηνιαία καταβολή των επιδομάτων» διευκρινίζει ο Οργανισμός.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.