Quantcast
Όλες οι απαντήσεις για το επίδομα ενοικίου - Τι λέει ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Όλες οι απαντήσεις για το επίδομα ενοικίου – Τι λέει ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με το επίδομα ενοικίου και τις αιτήσεις έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Αναστάσιος Τάγαρης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχετικά με την ισχύ των μισθωτηρίων ανέφερε ότι “όπως είναι οργανωμένο το σύστημα, από τη στιγμή που γίνεται η αίτηση ισχύει το επίδομα από την 1η του επόμενου μήνα. Δηλ. τώρα που τρέχουμε τον Μάρτιο, επίδομα θα παίρνει κανείς από την 1η Απριλίου και για έξι μήνες. Αυτό σημαίνει ότι ο δικαιούχος πρέπει να έχει συμβόλαιο σε ισχύ για τους επόμενους έξι μήνες και μόλις παρέλθει το διάστημα αυτό, ελέγχεται και πάλι αν κάτι έχει αλλάξει και ανανεώνεται αυτόματα για το επόμενο εξάμηνο ή προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα. Θα εξετάσουμε αν οι δικαιούχοι που κάνουν επέκταση του μισθωτηρίου θα πάρουν το επίδομα”.

Σχετικά με το εάν το μισθωτήριο πρέπει να είναι οπωσδήποτε ηλεκτρονικό, ο κ. Τάγαρης είπε ότι “πρέπει να είναι σε ηλεκτρονική μορφή για να γίνουν οι διασταυρώσεις. Δεν μπορεί να γίνει κάτι εάν δεν είναι σε ηλεκτρονική μορφή τα μισθωτήρια. Αν γίνει τώρα ηλεκτρονικά το μισθωτήριο, οι δικαιούχοι θα πάρουν το επίδομα από εδώ και στο εξής”.

Όσον αφορά στους συγκάτοικους και τους φιλοξενούμενους, ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ είπε ότι “η αίτηση πρέπει να υποβληθεί από αυτόν που έχει το μισθωτήριο στο όνομά του. Αν αυτό είναι στο όνομα και των δύο, πρέπει να υποβληθεί και από τους δύο”. Ο κ. Τάγαρης πρόσθεσε ακόμη ότι “αθροίζεται το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού για να κριθεί αν θα ληφθεί το επίδομα”.

Σχετικά με την επικαιροποίηση στοιχείων, θα πρέπει οι δικαιούχοι που είναι μονογονεϊκές οικογένειες ή στην περίπτωση χηρείας να απευθύνονται στους Δήμους και τα Κέντρα Κοινοτήτων, ενώ όσον αφορά στο θέμα της συναίνεσης του συζύγου ή της συζύγου ή άλλων μελών της οικογένειας για την επιδότηση ενοικίου, ο κ. Τάγαρης είπε ότι ‘εφόσον είναι ενήλικες και κάνουν φορολογική δήλωση όντως ζητείται συναίνεση”.

Διευκρίνισε δε, ότι δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή το ρεύμα να είναι στο όνομα του ενοικιαστή, αλλά θα πρέπει να αλλάξει μέχρι το τέλος του έτους.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.