Quantcast
Αυξήσεις συντάξεων σε 2 εκατ. συνταξιούχους με τις δόσεις των αναδρομικών - Αναλυτικά τα ποσά των επιστροφών - enikonomia.gr
share

Αυξήσεις συντάξεων σε 2 εκατ. συνταξιούχους με τις δόσεις των αναδρομικών – Αναλυτικά τα ποσά των επιστροφών

δημοσιεύτηκε:

Αυξήσεις συντάξεων από 25 ευρώ τον μήνα έως και 204 ευρώ τον μήνα φέρνουν για περίπου 2 εκατ. συνταξιούχους οι δόσεις των αναδρομικών από τις παράνομες μειώσεις των μνημονίων.

Η απόφαση που θα ανάψει το πράσινο φως για τις επιστροφές είναι θέμα χρόνου να δημοσιοποιηθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το σχέδιο επιστροφών περιλαμβάνει ένα σενάριο για 36 δόσεις, ένα για 48 δόσεις και κι ένα τρίτο για αναδρομικά σε 60 δόσεις. Το καθένα από τα σενάρια έχει να κάνει με το κόστος των αναδρομικών που θα κληθεί να επιστρέψει η κυβέρνηση ανάλογα με την απόφαση του ΣτΕ.

Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου έχουν λαμβάνειν έως 7.340 ευρώ συνολικά από παράνομες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων για 10 και 12 μήνες αντίστοιχα. Αν δοθούν τα αναδρομικά σε 36 δόσεις θα έχουν μηνιαίες αυξήσεις σε κύρια και επικουρική από 90 ευρώ τον μήνα έως και 204 ευρώ τον μήνα. Αν οι επιστροφές γίνουν σε 60 δόσεις οι μηνιαίες αυξήσεις συντάξεων είναι από 54 έως 122 ευρώ τον μήνα.
Οι συνταξιούχοι των ΔΕΚΟ και τραπεζών έχουν λαμβάνειν έως 6.770 ευρώ συνολική επιστροφή για 10 και 12 μήνες αντίστοιχα. Αν δοθούν τα αναδρομικά σε 36 δόσεις θα έχουν μηνιαίες αυξήσεις σε κύρια και επικουρική από 90 ευρώ τον μήνα έως και 188 ευρώ τον μήνα. Αν οι επιστροφές γίνουν σε 60 δόσεις, οι μηνιαίες αυξήσεις συντάξεων είναι από 55 έως 113 ευρώ τον μήνα.

Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ έχουν λαμβάνειν έως 6.402 ευρώ συνολική επιστροφή από παράνομες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές για 10 και 12 μήνες αντίστοιχα. Αν δοθούν τα αναδρομικά σε 36 δόσεις θα έχουν μηνιαίες αυξήσεις σε κύρια και επικουρική, από 63 ευρώ τον μήνα έως και 178 ευρώ τον μήνα. Με επιστροφές σε 60 δόσεις , οι μηνιαίες αυξήσεις συντάξεων είναι από 38 έως 107 ευρώ τον μήνα.

Οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ έχουν λαμβάνειν έως 5.576 ευρώ συνολική επιστροφή. Προσοχή: στο ΝΑΤ επιβλήθηκε μόνο η μείωση του ν. 4093 και όχι του ν. 4051 οπότε τα αναδρομικά περιορίζονται από μια παράνομη μείωση και όχι από δύο.

Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ που έχουν μόνο κύρια και όχι επικουρική σύνταξη, έχουν λαμβάνειν για 10 μήνες αναδρομικά έως 3.300 ευρώ από παράνομες μειώσεις στις κύριες συντάξεις. Αν επιστραφούν σε 36 δόσεις θα έχουν μηνιαίες αυξήσεις στην κύρια σύνταξη από 38 ευρώ τον μήνα έως και 92 ευρώ τον μήνα. Με επιστροφές σε 60 δόσεις οι μηνιαίες αυξήσεις συντάξεων είναι από 23 έως 55 ευρώ τον μήνα.

Με πληροφορίες από εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.