Quantcast
Αναδρομικά συνταξιούχων: Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο "κύμα" πληρωμών - Οι ημερομηνίες και οι δικαιούχοι - enikonomia.gr
share

Αναδρομικά συνταξιούχων: Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο “κύμα” πληρωμών – Οι ημερομηνίες και οι δικαιούχοι

δημοσιεύτηκε:

Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο “κύμα” πληρωμών για τις συντάξεις και τα αναδρομικά. Συγκεκριμένα την Τρίτη 29 Ιουνίου που είναι η ημέρα τακτικών πληρωμών των συντάξεων Ιουλίου για το Δημόσιο θα καταβληθούν μόνο οι αυξήσεις στις κύριες συντάξεις των συνταξιούχων του Δημοσίου που είχαν συνταξιοδοτηθεί μετά τον Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, 10.800 συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν καθαρές αυξήσεις στην τσέπη μεσοσταθμικά 74 ευρώ.
Ωστόσο σε επιμέρους κατηγορίες ειδικών μισθολογίων (π.χ. δικαστικοί) οι αυξήσεις φτάνουν τα 451 ευρώ, ενώ οι ένστολοι θα δουν αυξήσεις έως και 192 ευρώ. Τα αναδρομικά έως και 21 μηνών θα καταβληθούν πιθανότατα στο τέλος Ιουλίου με τις συντάξεις του Αυγούστου.

Εμβόλιμη πληρωμή για συνταξιούχους ιδιωτικού τομέα

  • Την Τετάρτη 30 Ιουνίου θα καταβληθούν με εμβόλιμη (όχι τακτική) πληρωμή τα αναδρομικά έως και 21 μηνών στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τράπεζες, πρώην ΟΑΕΕ ).
  • Οι μηνιαίες αυξήσεις θα δοθούν έναν μήνα αργότερα, στα τέλη Ιουλίου, οπότε και θα πιστωθούν αυξήσεις δύο μηνών (αύξηση σύνταξης Ιουλίου και αύξηση σύνταξης Αυγούστου).
    Έως 220 ευρώ μηνιαίως ανέρχονται οι αυξήσεις για τους συνταξιούχους ΙΚΑ, ΔΕΚΟ και τραπεζών, ενώ έως 100 ευρώ αύξηση πρέπει να υπολογίζουν οι συνταξιούχοι του πρώην ΟΑΕΕ.
Τι θα γίνει με 150.000 παλαιούς συνταξιούχους
Την ίδια ώρα υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία 150.000 παλαιών συνταξιούχων, πριν το 2016 και τον νόμο Κατρούγκαλου οι οποίοι για τους οποίους ο επανυπολογισμός και η πληρωμή αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.