Quantcast
Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - enikonomia.gr
share

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

δημοσιεύτηκε:

Νωρίτερα από πέρυσι αναμένεται να ανοίξει φέτος η πλατφόρμα για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ “My θέρμανση” είναι έτοιμη και αναμένεται να ανοίξει το αργότερο τον Νοε΄μβριο, ενώ υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχε ανοίξει περί τα τέλη Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η παραπάνω πλατφόρμα θα ανοίξει αφού πρώτα έχει προηγηθεί η σχετική υπουργική απόφαση που θα καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία και την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης.
Επίσης επισημαίνεται ότι ένα μεγάλο μέρος του επιδόματος θέρμανσης θα ξεκινήσει να καταβάλλεται από φέτος. Όταν πέρυσι η πρώτη καταβολή στους δικαιούχους είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη του Ιανουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι θα υπάρξουν αλλαγές και στα εισοδηματικά και στα περιουσιακά κριτήρια για το φετινό επίδομα θέρμανσης και αυτό θα αφορά όλα τα είδη καυσίμων όπως είναι το πετρε΄λαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο, τα καυσόξυλα ή πέλετ αλλά και το υγραέριο.

Σκρέκας: Η κυβέρνηση έχει προνοήσει για τη θέρμανση

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας είχε μιλήσει νωρίτερα στο MEGA για το θέμα της θέρμανσης. Όπως είπε ” το έχει αποδείξει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε, το έχουμε πει πολλές φορές απροστάτευτους τους Έλληνες καταναλωτές και τα ελληνικά νοικοκυριά.
Oφείλουμε να τους στηρίξουμε ιδίως σε μια στιγμή που δείχνει η οικονομία ότι πάει να αναπτυχθεί αλλά από την άλλη έχουμε αυτές τις πληθωριστικές πιέσεις που έχουν αυξήσει τις τιμές σχεδόν όλων των προϊόντων”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.