Quantcast
Συντάξεις μηνός Μαΐου, εφάπαξ και Αδειοδωρόσημο Πάσχα: Ποιοι πληρώνονται σήμερα και ποιοι αύριο - enikonomia.gr
share

Συντάξεις μηνός Μαΐου, εφάπαξ και Αδειοδωρόσημο Πάσχα: Ποιοι πληρώνονται σήμερα και ποιοι αύριο

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα, Πέμπτη, 25 Απριλίου αρχίζει η επίσημη καταβολή συντάξεων μηνός Μαΐου 2024.

Αναλυτικά, σήμερα θα πληρώσουν τα τέως ταμεία των μη μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ] τις συντάξεις αλλά θα δοθούν και οι συντάξεις  ΟΠΣ-ΕΦΚΑ στους πολίτες που είναι συνταξιούχοι από την 1η Ιανουαρίου 2017 και έπειτα (ν.4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).  Υπενθυμίζεται πως η πίστωση των παραπάνω ποσών άρχισε να γίνεται από χθες.

Επίσης επισημαίνεται πως ο e-ΕΦΚΑ θα πληρώσει σήμερα Πέμπτη, 25 Απριλίου  το ποσό των  1.136.132.604 ευρώ σε 2.388.469 δικαιούχους για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις μηνός Μαΐου 2024.

Σημειώνεται δε πως αύριο, Παρασκευή 26 Απριλίου το απόγευμα θα γίνει η πίστωση των ποσών συντάξεων από τα τέως ταμεία μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, των λοιπών εντασσόμενων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ  αλλά  θα πιστωθούν και τα ποσά των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του Δημοσίου.   Ωστόσο την Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 θα γίνουν οι επίσημες πληρωμές των συντάξεων αυτών.

Τι  πληρώνει αύριο ο e -ΕΦΚΑ

Παράλληλα επισημαίνεται πως ο e-ΕΦΚΑ θα καταβάλλει μέχρι αύριο Παρασκευή, 26 Απριλίου 21.300.000 ευρώ σε 1.100 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

Επίσης ο Φορέας θα  εξοφλήσει αύριο Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 το ποσό των 37.418.964,36 ευρώ σε 76.829 εργατοτεχνίτες οικοδόμους για Αδειοδωρόσημο Πάσχα 2024  .Η καταβολή θα  γίνει αποκλειστικά μέσω τραπεζών, με πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών των ασφαλισμένων.

Οι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι, οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού μπορούν να τα δηλώσουν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, είτε στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr (επιλογή-& Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες-& Μισθωτοί -& Ατομικά Στοιχεία), είτε και μέσω αντίστοιχων επιλογών στην ενιαία ψηφιακή πύλη της δημόσιας διοίκησης (www.gov.gr).

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.